Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Πάτρα: «Βόμβα» για έγκλημα από την Άννα Μαστοράκου - Ο επιστήμονας που λύνει τον γρίφο


Παίρνει φωτιά το θρίλερ με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα, με τις εκτιμήσεις γιατρών να προκαλούν αίσθηση. Αντίστροφη μέτρηση για τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας…

Μέσα στην εβδομάδα, την Πέμπτη όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, θα είναι έτοιμα τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας, που θα ρίξουν περισσότερο φως τόσο στον δικό της θάνατο, όσο και στους χαμούς των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας από την Πάτρα. 

Για την ώρα τα βλέμματα βρίσκονται στραμμένα στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στον Έλληνα επιστήμονα που είναι επικεφαλής. Οι εκτιμήσεις και οι αναλύσεις γιατρών, προκαλούν αίσθηση.

Αποκαλυπτική για τα αίτια των θανάτων των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας Άννα Μαστοράκου. 

Η κυρία Μαστοράκου μίλησε το πρωί της Τρίτης στον MAX FM για την ιατρική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τα αίτια των θανάτων των τριών παιδιών, μιας υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Όπως είπε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα της ιατρικής – επιστημονικής έρευνας για τις αιτίες θανάτου των παιδιών, έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια – σε μεγάλο βαθμό – για την Μαλένα και την Ίριδα καθώς γίνεται αναθεώρηση για να ερμηνεύσουν συνδυαστικά τα ευρήματα οι ιατροδικαστές, έχει αποκλειστεί για την Τζωρτζίνα το καρδιολογικό πρόβλημα, δεν προκύπτει ιατρικό λάθος, ενώ αποκλείεται – σε μεγάλο βαθμό – το γενετικό αίτιο. «Απομένει η τελευταία εκδοχή που είναι η εγκληματική ενέργεια…» κατέληξε τον συλλογισμό της η κυρία Μαστοράκου.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας αναφέρθηκε και στο μπαράζ κλήσεων που δεχόταν χθες καθ’ όλη τη διάρκεια της τοποθέτησής της στην ΕΡΤ όπου μιλούσε για το θέμα των θανάτων των τριών παιδιών. Όπως είπε στον Γιάννη Γεωργόπουλο, εκείνη την ώρα, στο κινητό της τηλέφωνο δεχόταν διαρκώς κλήσεις με απόκρυψη.

Ο επιστήμονας, ο οποίος θα διευκολύνει ενδεχομένως τις εξελίξεις γύρω από τους τρεις «μυστηριώδεις» θανάτους των κοριτσιών της οικογένειας στην Πάτρα, είναι ο καθηγητής του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκος Ράικος, που έχει μετεκπαιδευτεί στο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Βέρνης στην Ελβετία.

Ο κ. Ράικος και οι συνεργάτες του αναλύουν ποιοτικά και ποσοτικά τις φαρμακευτικές ουσίες που έλαβε στο 9μηνο διάστημα των νοσηλειών της η 9χρονη Τζωρτζίνα και υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο το πόρισμα εντός της εβδομάδος. Η εντολή από το εργαστήριο είναι ρητή να μην διαρρεύσει το παραμικρό. «Τα αποτελέσματα της ανάλυσης θα τύχουν θεσμικής αξιοποίησης και μόνο», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom