Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Κύκλωμα μαστροπών εξέδιδε 19χρονη - Την κρατούσαν «φυλακισμένη» μαζί με το παιδί της (βίντεo)


Κύκλωμα μαστροπών κρατούσε «φυλακισμένη» 19χρονη και το παιδί της, ενώ την εξέδιδαν έως και 30 φορές την ημέρα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ και η εκπομπή «Από τις έξι».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η κοπέλα από τη Μολδαβία είχε έρθει στην Ελλάδα μετά από παρότρυνση μιας 22χρονης ομοεθνούς της, η οποία της είχε υποσχεθεί ότι θα της βρει δουλειά.

Ωστόσο όπως αποκαλύφθηκε, η 22χρονη με τους συνεργούς της την εγκλώβισαν σε ένα σπίτι υποχρεώνοντάς την να εκδίδεται πολλές φορές την ημέρα σε οίκο ανοχής του κέντρου της Αθήνας. Μάλιστα, όταν επιχειρούσε να αντισταθεί την χτυπούσαν.

Η απίστευτη ιστορία, που φαίνεται να έχει ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο, ήρθε στο φως μετά από έλεγχο της ΕΛΑΣ στον οίκο ανοχής. Έχουν συλληφθεί ήδη δύο άτομα και αναζητώνται τρία ακόμα.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το κύκλωμα των μαστροπών

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που προέβαινε στην κατ’ επάγγελμα γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπής στο κέντρο της Αθήνας.Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα.

Παροχή αρωγής και προστασίας στην ανωτέρω αλλοδαπή-θύμα εμπορίας ανθρώπων- καθώς και στο ανήλικο τέκνο της.

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση, που προέβαινε στην κατ’ επάγγελμα γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπής, στο κέντρο της Αθήνας.

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες της 23-3-2022 στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, τρείς (3) αλλοδαποί (22χρονη γυναίκα και άνδρες 22 και 23 ετών), μέλη της οργάνωσης. Συγκατηγορούμενοι των ανωτέρω είναι και δύο (2) επιπλέον αλλοδαποί.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, εμπορίας ανθρώπων, παραβίασης σφραγίδων που έθεσε η αρχή και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και του Κώδικα Μετανάστευσης.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, διενεργήθηκε ενδελεχής έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι η συλληφθείσα αλλοδαπή, εκμεταλλευόμενη την ευάλωτη θέση της παθούσας και με την υπόσχεση μεγάλης χρηματικής απολαβής για εργασία στη Χώρα μας, απέσπασε τη συναίνεση της και αρχές Φεβρουαρίου, συνοδευόμενη από την κατηγορούμενη, αφίχθη μαζί με το ανήλικο τέκνο της, στην Αθήνα.

Κατά την άφιξή της, οι συλληφθέντες παρακράτησαν τα ταξιδιωτικά της έγγραφα και την εγκατέστησαν μαζί με το τέκνο της σε διαμέρισμα, όπου διέμεναν και οι ίδιοι, επιτηρώντας πλήρως τις κινήσεις της.

Έκτοτε και σε καθημερινή βάση, με συνεχείς απειλές ακόμα και χρήση σωματικής βίας, την μετέφεραν σε οίκο ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, όπου προέβαιναν στην γενετήσια εκμετάλλευσή της.

Κατόπιν των ανωτέρω, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων οργάνωσε επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνέλαβε τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και απελευθέρωσε την αλλοδαπή και το ανήλικο τέκνο της.

Στην αλλοδαπή-θύμα εμπορίας ανθρώπων- καθώς και στο ανήλικο τέκνο της παρασχέθηκε αρωγή και προστασία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom