Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Ισραήλ: Τέσσερις νεκροί από επίθεση ενόπλου σε προάστιο του Τελ Αβίβ


Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση ενόπλου στο προάστιο Μπνέι Μπρακ του Τελ Αβίβ, το βράδυ της Τρίτης, όπως μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Ο δράστης (σύμφωνα με πληροφορίες, αραβικής καταγωγής) επέβαινε σε μοτοσικλέτα. Έπεσε νεκρός από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Νωρίτερα, πυροβολισμοί είχαν αναφερθεί και στην περιοχή Ραμάτ Γκαν.

Η ισραηλινή αστυνομία αντιμετωπίζει την επίθεση ως «τρομοκρατική ενέργεια».

Ισραήλ-Νεκροί

Την Κυριακή στη Χαντέρα, στο βόρειο Ισραήλ, δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν από τα πυρά ενόπλων, σε μια επίθεση για την οποία την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS). Η ισραηλινή αστυνομία ταυτοποίησε και εξόντωσε τους δράστες.

Στις 22 Μαρτίου, στην πόλη Μπερ Σεβά (νότια), τέσσερις Ισραηλινοί (δύο άνδρες και δύο γυναίκες) σκοτώθηκαν σε επίθεση με μαχαίρι που διέπραξε ένας Άραβας Ισραηλινός, εμπνευσμένος από την ιδεολογία του ISIS. Ο δράστης ήταν δάσκαλος, που καταδικάστηκε το 2016 σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση, για «κηρύγματα μίσους» κι επειδή σχεδίαζε να ταξιδέψει στη Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom