Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Nοσοκομείο Αγρινίου: Aντί ενίσχυσης, φεύγει γιατρός - Δυσχέρεια στη χειρουργική


Οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Αγρινίου είναι πολλές και γνωστές. Η κατάσταση ωστόσο όχι μόνο δεν βελτιώνεται αλλά βαίνει προς το χειρότερο.

Αυτή την εκτίμηση προκαλεί το γεγονός της αποχώρησης επικουρικού γιατρού από την χειρουργική κλινική και των σκέψεων να καλύπτεται ο νομός μόνο με τη χειρουργική του Νοσοκομείου Μεσολογγίου για 8 με 10 ημέρες τον μήνα.

Για το ζήτημα το agrinionews.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας Κώστα Μπακόπουλο.

«Πράγματι, ένας επικουρικός ιατρός από χειρουργική κλινική έφυγε και δεν υπήρξαν και ιδιαίτερες προσπάθειες ώστε να διατηρηθεί στο προσωπικό του Νοσοκομείου. Και πώς γίνει άλλωστε, όταν η θέση που είχε προκηρυχθεί για επιμελητή Β’ κατέληξε να αφορά διευθυντή. Ο γιατρός δεν είχε καμία προοπτική και αποχώρησε», ανέφερε ο κ. Μπακόπουλος.

Εκτιμά μάλιστα πως η εξέλιξη αυτή «δημιουργεί μεγάλο λειτουργικό ζήτημα στο Νοσοκομείο» καθώς «προκλήθηκε ένα κενό που μας οδηγεί σε σκέψεις να εξυπηρετείται ολόκληρος ο νομός από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου».

«Φανταστείτε φυσικά έναν άνθρωπο που θα ξεκινά από την Αμφιλοχία- παραδείγματος χάριν- για μία σκωληκοειδίτιδα να καταλήγει στο… Μεσολόγγι», υπογράμμισε εν συνεχεία, καταδεικνύοντας με γλαφυρότατο τρόπο το μείζον θέμα που προκύπτει.

Συμπέρασμα, οι διοικήσεις αλλάζουν αλλά το Νοσοκομείο Αγρινίου παραμένει …ασθενής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom