Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Φιάσκο με την "υπουργοποίηση" Αποστολάκη: Δεν αποδέχεται τη θέση στην κυβέρνηση!!!! - Αιχμές ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)


Πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά αυτό που συμβαίνει μόλις λίγες ώρες πριν από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης! Και ενώ ο ανασχηματισμός ανακοινώθηκε στις 11:00 το πρωί της Τρίτης (31.08.2021) και σε αυτόν ο Ευάγγελος Αποστολάκης ήταν ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας, τελικά ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας επί ΣΥΡΙΖΑ έκανε την… ανατροπή!

Και ενώ η ορκωμοσία των νέων υπουργών που αναλαμβάνουν μετά τον ανασχηματισμό είναι προγραμματισμένη για τις 16:00, ο Ευάγγελος Αποστολάκης έκανε γνωστό ότι δεν δέχεται να γίνει υπουργός στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας γιατί δεν υπάρχει διακομματική συναίνεση, η οποία ήταν όρος του για να δεχτεί να μπει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Όπου “απουσία διακομματικής συναίνεσης” είναι η οργισμένη και με βαρύτατους χαρακτηρισμούς αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, πηγές του οποίου έκαναν λόγο ακόμη και για αποστασία του ναυάρχου εν αποστρατεία και πρώην υπουργού Άμυνας.

Την τοποθέτηση του Ευάγγελου Αποστολάκη στη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος συμμετείχε και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Αποστολάκης την περασμένη Δευτέρα ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση που του έκανε ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει στη θέση του κ. Χαρδαλιά. Ο κ. Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση, αλλά πρόσκληση σε αποστασία», σημειώνουν οι εν λόγω πηγές, επισημαίνοντας ότι «ο κ. Αποστολάκης τον διαβεβαίωσε ότι δε πρόκειται με αυτούς τους όρους να αποδεχθεί να γίνει υπουργός της δεξιάς».

«Προφανώς, για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει, στη πορεία άλλαξε γνώμη», προσθέτουν και καταλήγουν, διαμηνύοντας: «Του ευχόμαστε καλή τύχη. Ωστόσο, καλό είναι να ξέρει ότι η ιστορία ποτέ δεν λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουν ότι στη ζωή υπάρχουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα».

Η επίσημη ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περίπου στις 14:30: Ο ανασχηματισμός Μητσοτάκη εξελίσσεται σε ιστορικό φιάσκο

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία 

Ο πολυδιαφημισμένος ανασχηματισμός του κ. Μητσοτάκη εξελίσσεται τελικά σε παγκοσμίων διαστάσεων ιστορικό φιάσκο. Τελικά έμεινε με τους ακροδεξιούς που υπουργοποίησε και τις απαράγραπτες ευθύνες του για την αποτυχία του «επιτελικού κράτους».

Όπως προκύπτει, από τη δήλωση του κ. Αποστολάκη, ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να τον παγιδεύσει, ανακοινώνοντας την υπουργοποίησή του χωρίς τη συναίνεσή του.

Μάλλον θα συνειδητοποίησε ότι δεν ενστερνίζονται όλοι την οικογενειακή του παράδοση. Υπάρχουν στο δημόσιο βίο και άνθρωποι έντιμοι, που θεωρούν την αξιοπρέπεια σημαντικότερη από τα αξιώματα.

Πηγές ΚΙΝΑΛ: Δεν τίθεται κανένα θέμα συναίνεσης

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης επιχείρησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Όθωνα και δεν τον βρήκε. 

Εν συνεχεία, -κατά τις ίδιες πληροφορίες- πέντε λεπτά πριν τις ανακοινώσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στη Φώφη Γεννηματά και την ενημέρωσε, με την ίδια να λέει απλώς «καλή επιτυχία».

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι δεν τίθεται κανένα θέμα συναίνεσης από πλευράς του ΚΙΝΑΛ στην επιλογή Αποστολάκη.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει αντίδραση από την Κυβέρνηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom