Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

Αφγανιστάν: Νέα έκρηξη στην Καμπούλ - Ρουκέτα έπεσε σε κτίριο (φωτο & βίντεο)


Αφγανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ακούστηκε έκρηξη στην Καμπούλ, κοντά στο αεροδρόμιο, όταν ρουκέτα έπεσε σε κτίριο.Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς και τραυματίες.

Βίντεο και φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο των social media δείχνουν καπνούς, από το σημείο, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, μόλις λίγες ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση του ISIS-Κ στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, που κόστισε τη ζωή σε 170 ανθρώπους. 

Οι πληροφορίες από την Καμπούλ αυτή την ώρα είναι ανεπιβεβαίωτες, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik πρόκειται για επίθεση με ρουκέτες που χτύπησαν σπίτι.

Άνδρας ασφαλείας της προηγούμενης αφγανικής κυβέρνησης δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, «ένας πύραυλος έπληξε ένα σπίτι».

Έπειτα από την επίθεση του παραρτήματος του Ισλαμικού Κράτους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, είχε προειδοποιήσει ότι είναι «πολύ πιθανή» μια νέα τρομοκρατική επίθεση.

Οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις που είναι πιθανό να συντελεστούν, ενώ διαμηνύουν σε κάθε τόνο πως η απομάκρυνση των πολιτών θα γίνει μέχρι το τελευταίο λεπτό , δηλαδή την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Αυγούστου που έχουν θέσει ως τελεσίγραφο οι Ταλιμπάν.

Οι σύμβουλοι του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, τον προειδοποίησαν ότι οι επόμενες λίγες ημέρες που απομένουν της αποστολής απεγκλωβισμού από το Αφγανιστάν θα είναι οι πιο επικίνδυνες μέχρι σήμερα, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

https://www.newsit.gr/ & https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom