Παναγιώτης Τριανταφύλλου και Δημοσθένης Μιχαλετζάκης έφυγαν με χάλκινα μετάλλια την πρώτη ημέρα του αγωνιστικού προγράμματος των Παραολυμπιακών Αγώνων. Η αρχή έγινε από τον Παναγιώτη Τριανταφύλλου που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία β' της σπάθης και ξεκινώντας ιδανικά τους Αγώνες. Ο Πάνος Τριανταφύλλου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην Β’ κατηγορία της ξιφασκίας, επικρατώντας στον μικρό τελικό του Γάλλου Βαλέ με 15–6· λίγο νωρίτερα, είχε νικήσει στη φάση των «16» τον Λευκορώσο Πράνεβιτς με 15–7 & στα προημιτελικά τον Πολωνό Πλούτα (νούμερο 2 στον κόσμο) με 15–13, ενώ είχε γνωρίσει την ήττα στους «4» από τον έτερο Πολωνό και νούμερο 3 στην παγκόσμια κατάταξη, Κάστρο με 15–9. Δεύτερη συνεχόμενη Ολυμπιακή επιτυχία για τον 35άχρονο αθλητή, ύστερα από το αργυρό μετάλλιο στους Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016!
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Έλληνας αθλητής ανέφερε: Πάνο έχουν περάσει λίγα λεπτά από την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, ποια είναι τα συναισθήματά σου; «Δεν μπορώ να κρύψω ότι είμαι πανευτυχής. Φτάσαμε στο Τόκιο κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες με τον κορονοϊό. Είναι μεγάλη μου χαρά που έφερε στην χώρα μου το πρώτο μετάλλιο στη διοργάνωση. Στόχος μου ήταν το χρυσό, αλλά πρέπει να σας πω πως σε σχέση με το ασημένιο του Ρίο αυτό το χάλκινο το ευχαριστήθηκα περισσότερο, γιατί έκλεισε η αυλαία με νίκη». Ετοιμάζεσαι για τον αγώνα ζωής και θανάτου, τον μικρό τελικό, προερχόμενος από ήττα. Τι ήταν αυτό που σκέφτηκες και είχες τόσο καλή εμφάνιση; «Αυτό που σκέφτηκα είναι ότι πρέπει να νικήσω το παιχνίδι. Ηξερα ότι μπορώ να τον νικήσω και το πίστεψα. Αυτό που σκέφτηκα είναι ότι από την στιγμή που έχουμε φτάσει στην πηγή, δεν γινόταν να μην πιω το νερό». Στη διοργάνωση ήσασταν οι καλύτεροι αθλητές. Φοβήθηκε μετά τον χαμένο ημιτελικό ότι δεν θα ανέβεις στο βάθρο; «Η διοργάνωση ήταν πολύ δύσκολη. Ημασταν οι 12 καλύτεροι αθλητές, που ο καθένας μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε. Η αλήθεια είναι ότι στον ημιτελικό δεν έμεινα ευχαριστημένος από την απόδοσή μου. Σε σύγκριση με τα προηγούμενα παιχνίδια δεν αγωνίστηκα καλά. Πιστεύω ότι μπορούσα να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο». Το γεγονός ότι κατέκτησες για δεύτερη συνεχόμενη φορά παραολυμπιακό μετάλλιο σε καθιερώνει στο άθλημα; «Δεν το βλέπω έτσι. Η λέξη καθιέρωση είναι μεγάλη και το άθλημά μας είναι πολύπλοκο. Αν δεν ήταν ο προπονητής μου ο Δημήτρης Κάζαγλης το άθλημα δεν θα υπήρχε στην Ελλάδα. Το μόνο που εύχομαι είναι να τριτώσει το καλό». Είναι ξεχωριστό για σένα που κατέκτησες το πρώτο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής; «Δεν το σκέφτομαι έτσι. Το μόνο που εύχομαι είναι να έκανα ένα καλό ποδαρικό και για τους άλλους αθλητές!» Τέλος σε ποιον θα ήθελες να αφιερώσεις το μετάλλιο; «Σίγουρα στον προπονητή μου Δημήτρη Κάζαγλη,. Θα ηθελα να το αφιερώσω σε όλους τους χορηγούς μου, χωρίς αυτούς που δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα. Αναφέρθηκαν στις δυσκολίες και πολλοί αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Επίσης θα ήθελα να το αφιερώσω στην ανιψιά μου, τον ανιψιό μου και τον βαφτιστήρα μου». Λίγο αργότερα, ο Δημοσθένης Μιχαλετζάκης τερμάτισε τρίτος στα 100 μέτρα ελεύθερο, κερδίζοντας το δεύτερο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα.
Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης κατάφερε να τερματίσει με χρόνο 58.73 και κέρδισε το χάλκινο παρά την πίεση που δέχθηκε στο τέλος από τους συναθλητές του.
Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό των 100 μέτρων ελεύθερο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στην κατηγορία S8, καθώς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με επίδοση 58. 73.
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Αυστραλός Μπεν Μπόφαμ (57.37), ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Ρώσος Αντρέι Νικολάεφ με χρόνο 57.69.
Ο Μιχαλεντζάκης είχε κάνει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στα ημιτελικά, ενώ "χάρισε" στην ελληνική αποστολή το δεύτερο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο, μετά το επίσης χάλκινο του Παναγιώτη Τριανταφύλλου στην ξιφασκία.
Παραολυμπιακοί Αγώνες: 4ος στα 100μ. ύπτιο ο Δημήτρης Καρυπίδης!
Την 4η θέση στον τελικό των 100μ. ύπτιου στην κατηγορία S1 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κατέκτησε ο Δημήτρης Καρυπίδης.
Ο Αλεξανδρουπολίτης κολυμβητής τερμάτισε σε χρόνο 2.58.07.
Ο πρωταθλητής του ΟΦΘΑ και του προπονητή Γιώργου Τυλιγαδά, είχε περάσει απευθείας στον τελικό, όπου έκανε και μεγάλο ατομικό ρεκόρ.
Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Shalabi από το Ισραήλ, το αργυρό ο Kol από την Ουκρανία και το χάλκινο ο Bettella από την Ιταλία.
https://www.sport24.gr/ - ΑΠΕ - ΜΠΕ - https://sportsaddict.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου