Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Νέα "παρέμβαση" στο γραφείο της Κεραμέως - Πέταξαν τρικάκια κι έγραψαν συνθήματα (φωτο)

«Δεν πτοούμαστε, δεν εκβιαζόμαστε», λέει η υπουργός

Νέα "καταδρομική επίθεση" στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, πραγματοποίησαν άγνωστοι το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με όσα ανήρτησαν στο indymedia έφτασαν στο πολιτικό γραφείο της κυρίας Κεραμέως στο Χαλάνδρι στην οδό Αριστοφάνους 4 και έγραψαν στους τοίχους συνθήματα υπέρ του Κουφοντίνα και κατά του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι δράστες πέταξαν τρικάκια υπέρ του καταδικασμένου τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Την ευθύνη ανέλαβαν οι «Αγωνιζόμενοι/ες φοιτητές/τριες».

Κεραμέως: «Δεν πτοούμαστε, δεν εκβιαζόμαστε»

«Δεν πτοούμαστε, δεν εκβιαζόμαστε. Προχωράμε στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η παιδεία μας, η χώρα μας». Αυτό ανέφερε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Ταραντίλης: Η κυβέρνηση ούτε τρομοκρατείται ούτε εκβιάζεται

Σε ανακοίνωσή του, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης καταδίκασε τη νέα επίθεση στο γραφείο της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση ούτε τρομοκρατείται ούτε εκβιάζεται».

Η ανακοίνωση του Χρήστου Ταραντίλη:

Τραμπούκοι έγραψαν συνθήματα στο γραφείο της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως υπέρ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δημήτρη Κουφοντίνα κι εναντίον του νόμου για την φύλαξη των ΑΕΙ από έκνομες δραστηριότητες. Είναι η δεύτερη φορά σε λίγες μέρες που το γραφείο της Υπουργού γίνεται στόχος. Ας γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση ούτε τρομοκρατείται ούτε εκβιάζεται. Υπερασπίζεται τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Αυτό κάνει κι αυτό θα συνεχίσει να κάνει.

Η ανάρτηση στο indymedia

Παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο της Κεραμέως


Παρέμβαση στο γραφείο της Υπουργού Αηδίας(κι όχι Παιδείας) Νίκης Κεραμέως της καντηλανάφτισσας στην οδό Αριστοφάνους στο Χαλάνδρι -Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας και δίψας Δ.Κουφοντία απέναντι στην εξουσία που τον δολοφονεί.Κράτος και κεφάλαιο οι μόνοι τρομοκράτες. -Θα υπερασπίσουμε τη δημόσια δωρεάν Παιδεία ακόμα κι αν χρειαστεί να επισκεπτόμαστε κάθε φορά τα γραφεία όλων σας.Η καλή δουλειά όμως θα γίνει στις Σχολές.-Έξω οι μπάτσοι από τα Πανεπιστήμια,Κανένας φοιτητής δε θα διαγραφεί! -Δίπλα στα θύματα,απέναντι στους βιαστές των σωμάτων μας και τις κυβερνήσεις που τους καλύπτουν.

Απόψε επισκεφτήκαμε το πολιτικό γραφείο της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στο Χαλάνδρι στην οδό Αριστοφάνους 4.

Γράψαμε συνθήματα που αφορούν το σύνολο των θεμάτων της συγκυρίας. Σε αυτή τη χρονική στιγμή τρία είναι τα κύρια θέματα της επικαιρότητας. Στην Παιδεία το φρικτό νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοίδη ψηφίστηκε,οι σχολές παραμένουν κλειστές και προκηρύσσονται θέσεις για 1030 ειδικούς φρουρούς κι όχι για να επιστρέψουν οι φοιτητές στις Σχολές με μέτρα προστασίας.Σήμερα στο ΑΠΘ συνελήφθησαν 31 φοιτητές/τριες και πρυτανεία-κυβέρνηση ΝΔ κι αστυνομία προέβησαν σε κρεσέντο βίας κι αυταρχικότητας μέχρι το σημείο να σέρνουν και να δέρνουν ξεγυμνωμένο φοιτητή.Να καταλάβουν ότι ο νόμος που μετατρέπει σε ΑΤ τις Σχολές δε θα εφαρμοστεί!Παράλληλα ο απεργός πείνας Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται σε οριακό σημείο και ξεκινά απεργία δίψας για το δίκαιο αίτημά του να μεταχθεί στον Κορυδαλλό.Η φαμίλια Μητσοτάκη ως τσιφλικάδες πέρα από τη χώρα νομίζει ότι της ανήκει και η ζωή του Κουφοντίνα.Απαιτούμε να ικανοποιηθεί το αίτημα ΤΩΡΑ! Αν υπάρξει νεκρός,θα είναι ο πρώτος στην μεταπολίτευση,και η (ακρο)δεξιά κυβέρνηση της ΝΔ θα έχει με τις ευλογίες της αστικής δικαιοσύνης και της πρεσβείας των ΗΠΑ βαμμένα με αίμα και αποκλειστικά υπεύθυνη για οτιδήποτε ακολουθήσει. Αλληλεγγύη στον Δ.Κουφοντίνα και στους συλληφθέντες στις παρεμβάσεις στο Υπ Υγείας, στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ και σε όσους συνελήφθησαν στην πορεία αλληλεγγύης!Τέλος,δεν παραβλέψαμε μια αναφορά σε όσα με την ανοιχτή κάλυψη της Μενδώνη και του Μητσοτάκη συμβαίνουν στο χώρο του πολιτισμού γύρω από τον Λιγνάδη.

Τελικά οι ''άριστοι'' της ΝΔ δεν ηξεραν,δεν είδαν σε σωρεία κακοποιητικών συμπεριφορών εις βάρος γυναικών και ανηλίκων.Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από αυτούς.Είμαστε στο πλάι των θυμάτων μέχρι τέλους ενάντια σε σεξισμό,πατριαρχία και εργοδοτική αυθαιρεσία!







από Αγωνιζόμενοι/ες φοιτητές/τριες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom