Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Κορονοϊός: Δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής - Εξαντλήθηκαν οι κλίνες ΜΕΘ - Βγήκαν ακόμη και ράντζα


Σε “κόκκινο συναγερμό” βρίσκεται αυτήν την ώρα το ΕΣΥ στην Αττική. Γεμάτες είναι οι κλινικές και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με αποτέλεσμα να γίνεται τιτάνια προσπάθεια να αναπτυχθούν επιπλέον κλίνες για τους δεκάδες ασθενείς με κορονοϊό. Στις παθολογικές κλινικές αναπτύσσονται ράντζα.

Τιτάνια μάχη δίνουν αυτήν την ώρα στις εφημερίες των Νοσοκομείων Λαϊκό, Αλεξάνδρα και Ελπίς οι διοικήσεις των νοσοκομείων, οι γιατροί και οι νοσηλευτές, για να εξυπηρετήσουν τα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά ασθενών με κορονοϊό.

Ασθενείς άλλων νοσημάτων συμπτύσσονται στις παθολογικές κλινικές, ακόμη και σε ράντζα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι τεράστιες ανάγκες των ασθενών που πάσχουν από Covid-19 και εμφανίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Οι φωτογραφίες είναι από το νοσοκομείο «Αττικόν», όπου οι υπεύθυνοι στην προσπάθειά τους να αναπτύξουν επιπλέον κλίνες κορονοϊού συμπτύσσουν τους ασθενείς άλλων νοσημάτων στα ράντζα στους διαδρόμους.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) η ίδια κατάσταση επικρατεί σε όλα τα νοσοκομεία που νοσηλεύουν ασθενείς με Covid-19.

 

Εξαντλήθηκαν οι κλίνες ΜΕΘ

Οι ημερήσιες εισαγωγές στα νοσοκομεία ξεπερνούν τις τελευταίες ημέρες στο λεκανοπέδιο τους 150, αριθμό που δεν μπορεί πλέον να απορροφήσει το ΕΣΥ στην Αττική.

Τραγική είναι η κατάσταση και με τους ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ, καθώς οι κενές θέσεις σε κλίνες Εντατικής βρίσκονται με το “σταγονόμετρο”.

Η ανησυχία μεγαλώνει ακόμη περισσότερο καθώς σήμερα εντοπίστηκαν περισσότερα από 1.000 κρούσματα στην πρωτεύουσα, γεγονός το οποίο θα φέρει τα επόμενα 24ωρα επιπλέον νοσηλείες στα νοσοκομεία. Πολλά από τα κρούσματα αυτά, μάλιστα, αφορούν και συρροές κρουσμάτων σε κλινικές και κλειστές δομές, οι οποίες στην συντριπτική τους πλειοψηφία φιλοξενούν ηλικιωμένους.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν πάνω από 70 θετικοί ασθενείς σε κλινική του Πειραιά (κάτι που εξηγεί τα 259 νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν σήμερα στην περιοχή), αλλά και άλλοι 15 θετικοί ασθενείς σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων στην Κυψέλη και τον Γέρακα.

Η περαιτέρω αύξηση των εισαγωγών τις επόμενες μέρες στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου θεωρείται δεδομένη, ενώ αυτές αναμένεται να πιέσουν ακόμη περισσότερο το σύστημα Υγείας.

ΕΣΥ Αττική: Αγώνας να βρεθούν κλίνες ΜΕΘ για τους διασωληνωμένους ασθενείς

Αγώνα δίνουν οι αρμόδιες αρχές για την ανάπτυξη νέων κλινών ΜΕΘ, καθώς από τη στιγμή της διασωλήνωσής τους οι ασθενείς χρειάζεται να εισαχθούν άμεσα σε Μονάδα. Στην Αττική αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, στα 10 νοσοκομεία που διαθέτουν ΜΕΘ Covid, πληρότητα εμφανίζεται στα 8.

Αναλυτικά, η εικόνα στις κλίνες ΜΕΘ στην Αττική, είναι η εξής:

  • ΚΑΤ: 13 ασθενείς στις 14 κλίνες
  • ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 14 ασθενείς στις 14 κλίνες (πλήρης)
  • ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 11 ασθενείς στις 11 κλίνες (πλήρης)
  • ΣΩΤΗΡΙΑ: 84 ασθενείς στις 84 κλίνες (πλήρης)
  • ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 38 ασθενείς στις 38 κλίνες (πλήρης, γίνεται προσπάθεια να φτάσουν τα 44 κρεβάτια)
  • ΕΛΠΙΣ: 6 ασθενείς στις 6 κλίνες (πλήρης)
  • ΝΙΜΤΣ: 4 ασθενείς στις 4 κλίνες (πλήρης)
  • AΤΤΙΚΟΝ: 27 ασθενείς στις 33 κλίνες
  • ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 12 ασθενείς στις 12 κλίνες (πλήρης)
  • ΘΡΙΑΣΙΟ: 17 ασθενείς στις 17 κλίνες (πλήρης)

Γιάννα Σουλάκη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom