Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Φοιτητές Ιατρικής: Η θέση μας είναι στην κλινική (φωτο)


Οι φοιτητές ζητούν να μπορέσουν να επιστρέψουν στην «θέση τους», δηλαδή στην κλινική τους άσκηση, δίπλα στους ασθενείς και μέσα στα Νοσοκομεία.

Με συνθήματα όπως: «Η θέση μας είναι δίπλα στον ασθενή, μέσα στα νοσοκομεία μες στην κλινική!» και «Γιατροί από το PC, ποιο το μέλλον του ΕΣΥ;», οι φοιτητές Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) πραγματοποίησαν την Τρίτη 23/02 διαμαρτυρία με αίτημα την ασφαλή επιστροφή τους στην κλινική άσκηση μετά από ένα ολόκληρο χρόνο που, όπως τονίζουν, έχει χαθεί.

Η δράση αυτή ήταν μέρος της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης Πεμπτοετών Φοιτητών που αποφασίστηκε μετά από συντονισμό των επιτροπών από τις Ιατρικές όλης της Ελλάδας με στόχο την προώθηση του ζητήματος του άμεσου εμβολιασμού των φοιτητών και της επανένταξής τους στην κλινική άσκηση.

Συγκεκριμένα, οι φοιτητές πραγματοποίησαν κινητοποίηση στον προαύλιο χώρο της Ιατρικής Αθήνας, με πορεία μπροστά από το Λαϊκό Νοσοκομείο που κατέληξε στη πλατεία του Αγίου Θωμά μετά από κάλεσμα της επιτροπής του 5ου έτους.

Φωτογραφίες από την κινητοποίηση των φοιτητών Ιατρικής του ΕΚΠΑ:

alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom