Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

«Σκληρό lockdown» στην Αττική μέχρι τις 8 Μαρτίου - Ακόμα 10 περιοχές στο «κόκκινο» - Δείτε όλα όσα ελέχθησαν σήμερα


Πραγματοποιήθηκε και σήμερα Παρασκευή 26/2/21 η καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση θα συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Παπαευαγγέλου Βάνα:  Αυξήθηκε το επιδημιολογικό φορτίο 

Η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου είπε ότι το επιδημιολογικό φορτίο αυξήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Η διασπορά του ιού παρουσιάζει αυξητική τάση, είπε ακόμα. Είπε ακόμα ότι γίνονταν 260 νέες εισαγωγές την ημέρα. Η πίεση στο ΕΣΥ στην Αττική είναι εμφανής. 

Στην Αττική είπε ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση στον Πειραιά και στον Δυτικό Τομέα Αθηνών. Είχαμε πολλές μικρές πυρκαγιές, είπε η κα Παπαευαγγέλου και είπε ότι παρατηρούνται πολλές μικρές συρροές κρουσμάτων από συγκεντρώσεις σε σπίτια. 

Δεν παρατηρήθηκε η μείωση του επιδημιολογικού φορτίου που περιμέναμε, τόνισε. Σε αυτό συμβάλλουν εκτός από τον κακό καιρό που επικράτησε και τα μεταλλαγμένα. 

Το lockdown δεν μπορεί να αποδώσει όπως την περασμένη Άνοιξη είπε ακόμα. Παντού ο κόσμος έχει κουραστεί διαπίστωσε και θα βρεθούν έξυπνες λύσεις για να πορευθούμε έως την πολυπόθητη ανοσία της κοινότητας. 

Η κα Παπαευαγγέλου είπε ότι είναι ενθαρρυντικά τα νέα από το Ισραήλ το οποίο επιστρέφει στην κανονικότητα μετά τους μαζικούς εμβολιασμούς. Επίσης, ανέφερε ότι στο νοσοκομείο Αττικόν όπου υπηρετεί έγινε εισαγωγή υπερηλίκων οι οποίοι νόσησαν ελαφρά γιατί είχαν εμβολιαστεί. Κανείς τους δεν διασωληνώθηκε, είπε.

Χαρδαλιάς Νίκος: Στο κόκκινο μπαίνουν ακόμα 10 περιοχές και παράταση του lockdown για τουλάχιστον μια εβδομάδα










Την επέκταση του lockdown στην περιοχή της Αττικής ανακοίνωσε  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενημερώνοντας, σε δεύτερο χρόνο, για την κατάσταση που επικρατεί στις «κόκκινες» περιοχές και ποιες παραμένουν σε καθεστώς «σκληρού lockdown».

Στο «κόκκινο» μπαίνουν:

Λευκάδα εκτός από το Μεγανήσι 

Θεσπρωτία 

Σύρος 

Σάμος 

Άρτα 

Διδυμότειχο 

Δήμος Λοκρών 

Αμφιλοχία 

Ηράκλειο

Κορινθία 

Κάνοντας αναφορά στην Λάρισα και στον Βόλο κάλεσε τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. 

Παραμένουν κόκκινες η Κεφαλονιά, η Ηλεία, η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, το Ρέθυμνο, η Θάσος, η Αγιά, ο δήμος Πύδνας Κολινδρού, η Ζίτσα, το Ναύπλιο, η Τανάγρα.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι σε βαθύ κόκκινο μένει η Αττική και προβληματίζει πολύ ο Πειραιάς. Εκεί θα ενταθούν οι έλεγχοι για να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Ίδια εικόνα και στον δυτικό τομέα Αθηνών που τα ενεργά κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 1.000. 

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμα ότι: προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού από την Δευτέρα 1η Μαρτίου έως και τις 15 σε Κακκαβιά και Ευζώνους το ωράριο θα είναι επτά το πρωί με επτά το απόγευμα. Θα μπορούν να εισέρχονται 400 άτομα ημερησίως. 

Από την Δευτέρα 1η Μαρτίου οι εργοδότες θα πρέπει να έχουν εφοδιάσει τους εργαζόμενους με νέες βεβαιώσεις έως τις 8 Μαρτίου. 

Για την Τσικνοπέμπτη είπε ότι θα ισχύει ότι ισχύει και για όλες τις υπόλοιπες ημέρες. 

Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης δήλωσε:


Στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων και η πίεση στα νοσοκομεία. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξήθηκαν ανά 300 την ημέρα. Με βάση αυτά τα στοιχεία, αναμένουμε μία μικρή αύξηση στις ΜΕΘ.

Στη Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκε αύξηση στο 25%, αλλά ακόμη δεν έχουμε σημαντική πίεση στο ΕΣΥ.

Σημαντική είναι η πτώση της επίπτωσης στους άνω των 65. Αυτό δείχνει ότι ο εμβολιασμός βοηθά στις μεγάλες ηλικίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom