Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Λιγνάδης: Από φθόνο και αντιζηλία οι καταγγελίες! - Κούγιας: Καταθέσαμε αίτημα ακυρότητας της διαδικασίας (φωτο & βίντεο)


Ο Λιγνάδης αποδίδει στο φθόνο και την αντιζηλία τις καταγγελίες εναντίον του, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Αλέξη Κούγια που κατέθεσε αίτημα ακυρότητας της διαδικασίας - Εισαγγελία: Τρεις φάκελοι από το ΣΕΗ με καταγγελλόμενα κακουργήματα στα χέρια των εισαγγελέων - Τουλάχιστον δυο οι καταγγελλόμενοι θύτες - Μηνύσεις και αγωγές κατά των μηνυτών.

Προθεσμία για αύριο το μεσημέρι προκειμένου να απολογηθεί πήρε από την ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος του απέδωσε σε αντιζηλίες και σε φθόνο τις καταγγελίες εναντίον του εντολέα του. Επίσης ο κ. Κούγιας δήλωσε ότι κατέθεσε ένσταση ακυρότητας της προδικασίας, αναφέροντας ότι ο εντολέας του δεν εκληθή να δώσει εξηγήσεις.

«Εμφανιστήκαμε με τον κ. Δημήτρη Λιγνάδη στην κα ανακριτή και ζητήσαμε τα εξής. Πρωτίστως υποβάλαμε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας, καθώς ο αρμόδιος  εισαγγελέας που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση περιόρισε το αποδεικτικό υλικό στην κατάθεση από τις μηνύσεις των φερόμενων παθόντων, ενώ και ο φερόμενος ως κατηγορούμενος, δεν είχε κληθεί προηγουμένως να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου», είπε ο κ. Κούγιας.

«Σύμφωνα με τις δικονομικές διατάξεις, προκαλείται απόλυτη ακυρότητα, όταν ο φερόμενος πως διέπραξε οποιαδήποτε πράξη, είτε πλημμέλημα είτε κακούργημα, δεν κληθεί προηγουμένως να λάβει αντίγραφα των καταγγελιών των μαρτυρικών καταθέσεων και να καταθέσει είτε γραπτές είτε προπφορικές εξηγήσεις σε αυτόν που κάνει την προανάκριση» συνέχισε.  

Σε ό,τι αφορά την ουσία της κατηγορίας ο Δημήτρης Λιγνάδης αρνείται, σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, τις πράξεις του βιασμού που του αποδίδονται. Ισχυρίζεται ότι τις επίμαχες ημερομηνίες που φέρονται να τελέστηκαν οι πράξεις, δεν βρισκόταν στα μέρη που τον κατηγορούν. 

Προς επίρρωση των ισχυρισμών του, μάλιστα, αύριο πριν τις 2.30 το μεσημέρι που θα ξεκινήσει η απολογία του, θα προτείνει την εξέταση μαρτύρων που επιβεβαιώνουν το άλλοθί του. 

Ο Λιγνάδης, πάντως, δεν αρνείται ότι γνώριζε τα πρόσωπα που τον καταγγέλλουν, αρνείται όμως την κατηγορία του βιασμού, αποδίδοντας την εμπλοκή του σε φθόνο για την καλλιτεχνική του πορεία, πίσω από τον οποίο υπάρχουν και ηθικοί αυτουργοί.

Τι αναφέρει η ένσταση ακυρότητας

Στην ένσταση ακυρότητας που κατέθεσε ο κ. Κούγιας -και η οποία βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας- ο κατηγορούμενος στρέφεται ευθέως κατά των καταγγελλόντων λέγοντας τα εξής:

«Οι δύο πράξεις που μου αποδίδονται έχουν παλαιό χρόνο τέλεσης, Αυγούστου 2010 και Αύγουστο 2015, οι δε μάρτυρες κατηγορίας δεν βρίσκονται σε πρόσφατη συναναστροφή μαζί μου, αλλά έχουν να με δουν πάρα πολλά χρόνια, βάσει των καταθέσεων τους από πέντε έως 23 χρόνια. 

Πολλοί εξ’ αυτών ζουν στο εξωτερικό και κατά συνέπεια δεν ήταν σε θέση να εισφέρουν είτε από προσωπική αντίληψη είτε παραπέμποντας σε κάποιο τρίτο πρόσωπο του περιβάλλοντος μου έστω και ένα πρόσφατο περιστατικό, εκ του οποίου να προκύπτει ότι «έχω σχεδιάσει» να τελέσω νέα εγκλήματα είτε ομοειδή με αυτά που μου αποδίδονται ή διαφορετικά.

Η περάτωση της προκαταρκτικής εξέτασης χωρίς να κληθώ σε παροχή εξηγήσεων και η έλλειψη οποιασδήποτε αντικειμενικής διασταύρωσης και συγκριτικής αξιολόγησης των μαρτυρικών καταθέσεων μέχρι και τον χρόνο εκδόσεως του εντάλματος είχαν ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει ο δικός μου αντίλογος στην δικογραφία και συνεπώς η αβασάνιστη αποδοχή εκ μέρους της ανακρίτριας των περιστάσεων δήθεν τέλεσης των διωκόμενων αδικημάτων δεν οφείλεται σε ύπαρξη σοβαρών ενδείξεων ή σε ανεπάρκεια των υπερασπιστικών μου ισχυρισμών, αλλά σε προκατάληψη, στο δυσμενές για εμένα κοινωνικό και πολιτικό κλίμα και στην μεροληπτική και μονόπλευρη υπερπροβολή φημών από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι δύο εκ των μαρτύρων κατηγορίας αναφέρουν αόριστα ότι είχαν ακούσει φήμες σχετικά με εμένα για σχέσεις που υποτίθεται ότι είχα με ανήλικα άτομα, χωρίς βέβαια να κατονομάζουν την «πηγή» της γνώσης τους».
lignadis-dikastirio3-mak
lignadis3
lignadis__2_
lignadis__6_
lignadis__1_

Η εισαγγελία

Την ίδια ώρα, σημαντικές καταγγελίες ερευνά η εισαγγελία οι οποίες έχουν φτάσει ενώπιών της από το ΣΕΗ. Οι φάκελοι αυτοί κατατέθηκαν σήμερα στην εισαγγελία από τον Π. Τσαρούχα. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Τσαρούχας κατέθεσε διψήφιο αριθμό καταγγελιών για κατηγορίες, που σχετίζονται με την προσβολή γενετήσιας ελευθερίας.

Μεταξύ αυτών των φακέλων υπάρχουν, ωστόσο, και δυο με τρεις σοβαρές καταγγελίες κακουργηματικού βαθμού, ενώ το μεγαλύτερο μέρος αυτών φέρεται να είναι κατά βάση πλημμεληματικές και ίσως παραγεγραμμένες. 

Αυτές οι δυο τρεις κατηγορίες πάντως που ερευνά η εισαγγελία στρέφονται κατά τουλάχιστον 2 πρόσωπα και χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης ανεξάρτητα από το αν έχει παρέλθει ο χρόνος παραγραφής του ή όχι.

Βασιλική Κόκκαλη 

https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom