Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Νέα μήνυση Καλογρίτσα με ντοκουμέντα για White House, Νίκο Παππά και... White Porscha


Ο Καλογρίτσας ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γνώριζε ότι η συμφωνία ήταν εικονική και παραθέτει email φωτιά - Η εταιρεία των Χούρυ κατέβαλε μέρος της συμμετοχής της στην αφανή εταιρεία που είχε συσταθεί
«το 2016 με πρωτοβουλία, υπό την εποπτεία και υπό τον συντονισμό» της τότε κυβέρνησης και του Νίκου Παππά - White Porscha, το μυστηριώδες νέο πρόσωπο - Στα 25 εκατ. η συνολική συμμετοχή των Χούρυ - Το ποσό με υπόδειξη Παππά δόθηκε για την έκδοση του Documento - Διαβάστε όλο το κείμενο της μήνυσης που κατατέθηκε σήμερα.

Νέα μήνυση κατέθεσε σήμερα ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατά του κατασκευαστικού κολοσσού CCC.

Στο κείμενο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr ο κ. Καλογρίτσας αναφέρεται ξανά στον Νίκο Παππά και το «White House». Ισχυρίζεται ότι η εταιρεία του Χούρυ (CCC) κατέβαλε μέρος της συμμετοχής της στην αφανή εταιρεία που είχε συταθεί «το 2016 με πρωτοβουλία, υπό την εποπτεία και υπό τον συντονισμό» της τότε κυβέρνησης και του Νίκου Παππά και η οποία είχε σκοπό να πάρει τηλεοπτική άδεια.

Η συνολική συμμετοχή του Χούρυ ήταν στα 25 εκατ. και τα 3 εκατ. ήταν μόνο για την εγγυητική επιστολή. Το ποσό με υπόδειξη Παππά δόθηκε τελικά για την έκδοση της εφημερίδας Documento του Κώστα Βαξεβάνη.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά στη μήνυση:
«όπως πολύ καλά άπαντες οι εγκαλούμενοι γνωρίζουν, η φερόμενη σύμβαση περί “υπεργολαβίας”, βάσει της οποίας επιδικάστηκε το άνω ποσό €3.000.000 είναι εικονική και υποκρύπτει άλλη συμφωνία αφανούς εταιρείας, της οποίας αληθινό συμβαλλόμενο μέρος δεν ήταν η αιτούσα – «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC», αλλά ήταν η μητρική αυτής κατασκευαστική εταιρεία του α.ν. 89/1967 με την επωνυμία «CCC - CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL», με έδρα στο Μαρούσι Αττικής και στο πλαίσιο της οποίας (αφανούς εταιρείας) η «CCC - CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» λόγω του ότι δεν επιτρεπόταν να αναπτύξει δράση στην Ελλάδα, ως εταιρεία του α.ν. 89/1967, έβαλε εικονικά «μπροστά» την άνω αιτούσα και θυγατρική της - «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC» προκειμένου να δικαιολογήσει έναντι των Τραπεζών και των Αρχών το ποσό των 3.000.000€, το οποίο είχε συμφωνηθεί να καταβάλει και πράγματι κατέβαλε ως μέρος της συμμετοχής της (της CCC) στην άνω αφανή εταιρεία με εμφανή εταίρο την ανώνυμη εταιρεία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», η οποία (αφανής εταιρεία) είχε συσταθεί το 2016 με πρωτοβουλία, υπό την εποπτεία και υπό τον συντονισμό της κατά τον οικείο χρόνο Κυβέρνησης (την οποία στην επικοινωνία τους αποκαλούσαν “White House”) και ιδία του αρμόδιου Υπουργού της, κ. Νικόλαου Παππά και η οποία (αφανής εταιρεία) σκοπό είχε τη συμμετοχή της στον διενεργηθέντα το καλοκαίρι του 2016 Διεθνή Διαγωνισμό για την κατακύρωση άδειας παρόχου εκπομπών εθνικής εμβέλειας».

Μήνυση Καλογρίτσα: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γνώριζε ότι η συμφωνία ήταν εικονική - White Porscha, το νέο πρόσωπο

Ο επιχειρηματίας αποδίδει πλήρη γνώση της εικονικής συμφωνίας των 3 εκατ. ευρώ στο Μέγαρο Μαξίμου επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και υποστηρίζει με λεπτομέρειες στην μήνυσή του πως η συμφωνία ήταν εικονική. Προσκομίζει δε έγγραφα και ηλεκτρονική αλληλογραφία. Μεταξύ αυτών στην μήνυση εμπεριέχεται και ένα e-mail με ημερομηνία 27 - 8 - 2016. Από το επίμαχο e-mail το οποίο αποστέλλει υπεύθυνος της εταιρείας CCC προς τον Κυριάκο Τόμπρα που ενεργούσε για λογαριασμό του Χρήστου Καλογρίτσα, προκύπτει πως για την συμφωνία είχαν γνώση κυβερνητικοί παράγοντες.

Συγκεκριμένα το επίμαχο e mail έχει ως εξής:

«Το Σαβ, 27 Αυγούστου, 2016 9:49 μ.μ., ο Fouad Khoury έγραψε:

Αγαπητέ Κυριάκο
Η ιδέα δεν είναι άμεσα ή έμμεσα να καταγραφούμε σε μια συναλλαγή χρηματοδότησης, η οποία θα αφήσει ίχνος για την τελική συναλλαγή.
Οι επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος, και η White Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των “φίλων” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνουμε σε αυτή τη φόρμουλα.
Η προκαταβολή θα πάει σε “φίλους” στα Η.Α.Ε. (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και εκείνοι με τη σειρά τους θα την στείλουν τοπικά.
Είμαι πεπεισμένος ότι είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε αυτό.
Αναμένοντας τις απόψεις σας.
**Η παρούσα ηλεκτρονική αλληλογραφία στάλθηκε μέσω κινητού I-Phone***
Με ευχαριστίες & Χαιρετισμούς"»

Τα χρήματα πήγαν στο Documento

Για την εφημερίδα Documento αναφέρεται: «Κατόπιν τούτου, άπαντες οι εγκαλούμενοι ενεργούντες από κοινού σε συνεννόηση και σε σύμπραξη προέβησαν σε υλοποίηση του κάτωθι εγκληματικού σχεδίου εξαπάτησης του άνω Διαιτητικού Δικαστηρίου και του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, προκειμένου ο όμιλος της CCC να λάβει πίσω το άνω ποσό € 3.000.000, το οποίο είχε καταβληθεί για την άνω αιτία και είχε διατεθεί κατά τις υποδείξεις του τότε Υπουργού, κ. Νικόλαου Παππά, για την έκδοση του φιλοκυβερνητικού εντύπου Documento, παρουσιάζοντας ψευδώς στο άνω Διαιτητικό Δικαστήριο, αλλά και σήμερα την 01.07.2020 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ότι το άνω ποσό αποτελεί δήθεν προκαταβολή έναντι της άνω ανύπαρκτης σύμβασης “υπεργολαβίας”, η οποία δήθεν δεν υλοποιήθηκε – ούτε και θα μπορούσε άλλωστε ακριβώς διότι δεν υπήρχε !- , και αξιώνοντας την επιστροφή της προκαταβολής, που δήθεν είχαν δώσει για αυτήν την ανύπαρκτη “υπεργολαβία”, προσκομίζοντας ψευδή αποδεικτικά μέσα εις επίρρωση των ψευδών ισχυρισμών τους».

«Εμπιστευόμαστε αυτούς τους τύπους»

Στα email που περιλαμβάνονται στη μήνυση ο Σαμέρ Χούρυ φέρεται να πιέζει για την παροχή των χρημάτων γιατί τους «Εμπιστευόμαστε αυτούς τους τύπους» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κείμενο. 


Το επίμαχο κομμάτι: «Συμφωνώ. Κάντε την αλλαγή. Μετά στείλτε το στον Oυαλίντ να υπογράψει. Και να το στείλει πίσω σε σένα με e-mail». Ο κ. Σεβάγκ Πανοσσιάν (Sevag Panossian) έγραψε και στον κ. Φουάντ Χούρυ και στον κ. Σαμέρ Χούρυ δηλώνοντας ότι «συνήθως παρέχουμε την προκαταβολή αφότου λάβουμε την τραπεζική εγγύηση. Εάν πληρώσουμε πριν να έχουμε την εγγύηση, δεν θα έχουμε καμία εξασφάλιση ότι θα παρέχουν την εγγύηση ή ότι η εγγύηση θα είναι από τράπεζα αποδεκτή από εμάς. Παρά ταύτα, αυτό είναι ένα εμπορικό ζήτημα το οποίo αφήνω σε σένα». Ο κ. Σαμέρ Χούρυ απάντησε σ’ αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: «Σε παρακαλώ προχώρησε. Εμπιστευόμαστε αυτούς τους τύπους. Χρειαζόμαστε τα μετρητά σήμερα».

Στα 25 εκατ. η συνολική συμμετοχή των Χούρυ

Για τα 25 εκατ. συνεχίζει σε άλλο σημείο: «Περαιτέρω, η συμφωνηθείσα συμμετοχή της «CCC - CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» στο πλαίσιο της άνω αφανούς εταιρείας ανερχόταν στο ποσό των 25.000.000€, έναντι του οποίου η «CCC - CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL», κατέβαλε το ποσό των 3.000.000€, με τον άνω επιλεγέντα από μέρους της τρόπο, ήτοι μέσω της σύλληψης της ιδέας ισόποσης προκαταβολής στο πλαίσιο εικονικής σύμβασης για ανάθεση από μέρους της θυγατρικής της «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC» υποτιθέμενης “υπεργολαβίας”, και παραπείθοντάς τον Χρήστο Καλογρίτσα - ο οποίος ήταν αυτός που είχε υποδειχθεί ως συνομιλητής και πράγματι συνομιλούσε στις σχετικές διαπραγματεύσεις και συνεννοήσεις ιδία με τον 2ο εγκαλούμενο Samer Khoury (Σάμερ Χούρυ)- να υπογράψει η εταιρεία μας, η οποία δραστηριοποιούνταν ομοίως στον κατασκευαστικό κλάδο, τυπικά προς «κάλυψη» της «CCC - CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» την άνω εικονική σύμβαση περί υποτιθέμενης “υπεργολαβίας” με την άνω θυγατρική της - «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC», παραλείποντας να εκπληρώσει την υποχρέωσή της για καταβολή του υπολοίπου. Το άνω δε ποσό € 3.000.000 αντιστοιχούσε στην προβλεπόμενη από την Προκήρυξη του άνω Διαγωνισμού.

Η πλευρά Καλογρίτσα αρνείται να πληρώσει το χρέος της 3 εκατ. ευρώ στη διεθνή εταιρεία επικαλούμενη ότι αυτά που έπραξε ήταν κατ’ εντολή του… «White House» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. «Υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και καθοδήγηση του White House», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αγωγή που κατέθεσε ο Καλογρίτσας. Η CCC, λόγω του ότι δεν επιτρεπόταν να αναπτύξει δράση στην Ελλάδα «έβαλε εικονικά μπροστά την άνω αιτούσα …το ποσό των 3.000.000… με εμφανή εταίρο την ανώνυμη εταιρεία «Ιωάννης Βλαδίμηρος Χ. Καλογρίτσας Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης μονοπρόσωπη Α.Ε.», η οποία είχε συσταθεί το 2016 με πρωτοβουλία, υπό την εποπτεία και υπό τον συντονισμό της κατά τον οικείο χρόνο κυβέρνησης (την οποία στην επικοινωνία τους αποκαλούσαν White House) και ιδία του αρμόδιου Υπουργού της κ. Νικόλαου Παππά…».

Διαβάστε ολόκληρη τη μήνυση του ομίλου Καλογρίτσα



https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom