Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Θα διδαχθούμε από τα λάθη μετά το κρούσμα κορωνοϊού στην Πάρο;


Πόσα έχουμε διαβάσει και ακούσει εδώ και μήνες για τη «θωράκιση» του Κέντρου Υγείας του νησιού μας και της Πάρου; Πόσες φορές δεν ακούσαμε για τα περιβόητα μέτρα που έχει λάβει το νησί μας κλπ.

Παρά ταύτα και με το άκουσμα του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού χάσαμε δυστυχώς την μπάλα…

Κι αυτό διότι:

1. Η παθούσα ήρθε τουλάχιστον σε επαφή με τρεις ιδιώτες γιατρούς πριν διαγνωστεί με την ίωση.

2. Η ίδια –στη συνέχεια- ήρθε σε επαφή με άτομα του προσωπικού του Κ.Υ. Πάρου, πριν αναχωρήσει για την οικία της, όταν αρνήθηκε να ολοκληρώσει την εξέταση με επίχρισμα. Η διάγνωση έγινε την επόμενη ημέρα με νέα εξέταση. Στην αρχική της επίσκεψη δεν τηρήθηκαν τα μέτρα που προβλέπονται για τα ύποπτα κρούσματα και εισήλθε από την κεντρική θύρα.

3. Η επιτροπή του δήμου Πάρου με αντικείμενο τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού, η οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχε γίνει «θα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και εικοσιτετράωρη επιφυλακή», ουδέποτε λειτούργησε κατά τη διάρκεια του πρώτου κρούσματος.

4. Η διοικούσα επιτροπή του Κ.Υ. Πάρου για μία ακόμα φορά ήταν άφαντη, όπως άφαντη είναι εδώ και καιρό που ακούγονται διαδώσεις για κρούσματα, που ενώ δεν ήταν κανένα αληθινό μέσω των φημών διαδόθηκαν παντού. Έπρεπε να είχε υπάρξει επίσημη διάψευση.

Τέλος και μέσα από την καρδιά μας να ευχηθούμε το πρώτο κρούσμα στο νησί μας να έχει ταχεία ανάρρωση από την περιπέτεια που της έτυχε.

http://fileleutheros.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom