Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Αποπλάνηση μαθητριών σε Ηλιούπολη και Ερέτρια: Προφυλακίστηκαν ως επικίνδυνοι οι δύο εκπαιδευτικοί (βίντεο)


Ο καθηγητής από την Ηλιούπολη παραδέχθηκε ότι ήρθε σε στενή επαφή με τη μαθήτριά του και δήλωσε μετανιωμένος - Για δύο ώρες κατέθετε ο καθηγητής από την Ερέτρια.

Δύο υποθέσεις αποπλάνησης ανηλίκων μαθητριών από τους καθηγητές τους που αποκαλύφθηκαν με ελάχιστη χρονική διαφορά μεταξύ τους, με πολλές ομοιότητες, αλλά με διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Οι δύο καθηγητές από την Ηλιούπολη και την Ερέτρια απολογήθηκαν στις ανακριτικές αρχές την Πέμπτη. Ο 44χρονος καθηγητής από την Ηλιούπολη εμφανίστηκε μετανιωμένος και παραδέχθηκε ότι ήρθε σε στενή επαφή με τη 14χρονη μαθήτριά του τουλάχιστον μία φορά.

Στην απολογία του στον ανακριτή, που κράτησε 3 ώρες, ο καθηγητής δήλωσε μετανιωμένος για τις πράξεις του, ενώ ισχυρίστηκε πως με τη μαθήτρια ήρθε μια φορά σε στενή επαφή, τον Φεβρουάριο του 2020. Παράλληλα, ανέφερε πως τη βοηθούσε με τα μαθήματά της.

Ο ανακριτής έκρινε ότι ο 44χρονος είναι επικίνδυνο να κυκλοφορεί ελεύθερος και διέταξε την κράτησή του, έως και τη διεξαγωγή της δίκης του.

Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι της υπόθεσης στην Ηλιούπολη

Το κουβάρι της υπόθεσης στην Ηλιούπολη άρχισε να ξετυλίγεται όταν η μητέρα της 14χρονης είδε μαζί τον 44χρονο και την κόρη της.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση προσεκτικά έχουν εντοπίσει στο κινητό της 14χρονης αλλοδαπής μαθήτριας φωτογραφίες του 44χρονου καθηγητή ενώ παράλληλα προσπαθούν να εξακριβώσουν αν είχε συνάψει σχέση και με άλλες ανήλικες.

Το στοιχείο που πυροδότησε τα σενάρια περί σχέσεων και με άλλα κορίτσια ήταν οι μαρτυρίες που ήθελαν τον καθηγητή να πείραζε λεκτικά τις μαθήτριές του και ορισμένες φορές να άγγιζε τα όρια της χυδαιότητας με αστεία του.

Η προσέγγιση

Ο καθηγητής, που ομολόγησε την πράξη του, φέρεται να προσέγγισε την 14χρονη πριν από περίπου ένα χρόνο και ύστερα από επίμονο φλερτ, τελικά κατάφερε να την πείσει να συνάψουν σχέση. Για όλο αυτό το χρονικό διάστημα, οι δυο τους έβγαιναν συχνά ραντεβού, χωρίς να έχει καταλάβει κανείς από το περιβάλλον της ανήλικης τίποτα.

Ο 44χρονος, που μένει στην Αργυρούπολη με την οικογένειά του και τα δύο του παιδιά, είχε πάει τα τελευταία χρόνια στην Ηλιούπολη καθώς διορίστηκε με οργανική θέση στο συγκεκριμένο σχολείο.

Προφυλακίστηκε και ο δάσκαλος από την Ερέτρια

Με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα προφυλακίστηκε ο 51χρονος δάσκαλος δημοτικού σχολείου της Ερέτριας, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας (06-07-2020) στην Ερέτρια από αστυνομικούς της Ασφάλειας Χαλκίδας.

Συνελήφθη για αποπλάνηση και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος 14χρονης μαθήτριας που πηγαίνει στην τρίτη γυμνασίου σε σχολείο της Ερέτριας.

Είχε προηγηθεί η καταγγελία μιας γυναίκας στο γραφείο της Εισαγγελίας Ανηλίκων Χαλκίδας, η οποία είχε αντιληφθεί την ερωτική σχέση τους. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Ασφάλεια, ο 51χρονος φέρεται να είχε χρόνια ερωτική σχέση με την 14χρονη και συγκεκριμένα από τότε που την είχε μαθήτρια στο δημοτικό.

Ο 51χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και ακολούθως στον Ανακριτή Χαλκίδας όπου έλαβε προθεσμία να απολογηθεί.

Στις 11:30 το πρωί της Πέμπτης ο 51χρονος μεταφέρθηκε από τους αστυνομικούς στα Δικαστήρια Χαλκίδας υπό άκρα μυστικότητα και από άλλη είσοδο. Με συνήγορο τον Δημήτρη Ανδρέου, -ο οποίος δεν έκανε καμία δήλωση και απέφυγε τους δημοσιογράφους φεύγοντας από την πίσω πόρτα-, απολογήθηκε αρχικά στον Εισαγγελέα και στη συνέχεια στον Ανακριτή Χαλκίδας, οι οποίοι στις 15:30 το μεσημέρι αποφάσισαν την προφυλάκιση του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα οδηγηθεί στις Φυλακές Γρεβενών.



https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom