Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Νεοδικομματικής δυσωδίας το ανάγνωσμα με υποθέσεις Καλογρίτσα και ΕΥΠ


Δυσωδίας το αγλάισμα με τις κατηγορίες που ανταλλάσσουν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ και αυτό το Σαββατοκύριακο. Με τη ζέστη του καλοκαιριού η μπόχα του συστήματος, που κατά περιόδους έχει ως «λύση» να βγάζει, ελεγχόμενα, τα άπλυτα του στη φόρα, είναι αφόρητη.

 
Έχουμε και λέμε:  
  • Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «Πρώτο Θέμα» ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας υποστηρίζει ότι το Μέγαρο Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑ – το οποίο κατονομάζεται σαν «White House» – και ο Νίκος Παππάς, προσπάθησαν να μεσολαβήσουν ώστε να πάρει μία από τις τηλεοπτικές άδειες. Με βάση το δημοσίευμα, σε αγωγή που εκδικάστηκε την Τετάρτη 1η Ιουλίου, αλλά και μέσω των συνηγόρων του, ο Καλογρίτσας ισχυρίζεται ότι έλαβε «υπό τον συντονισμό και την εποπτεία του Μαξίμου» τρία εκατομμύρια ευρώ από λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό, ώστε να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις άδειες, το 2016.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του ισχυρίζεται: «Ο κ. Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά, ένα ακόμη ανεξόφλητο χρέος προς τρίτους, υπό τις οδηγίες του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου ο οποίος διώκεται για την υπόθεση Nοβάρτις. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Καλογρίτσας κόπηκε από την αδειοδότηση καναλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα που προβλεπόταν. Τα λοιπά επιχειρηματικά του ζητήματα δεν τα γνωρίζουμε. Ας ερωτηθεί ο κ. Θεοδωρικάκος με τον οποίο είναι συνέταιροι».
  • Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ, δήλωσε σχετικά με την αναφορά του ΣΥΡΙΖΑ:«Λοιπόν για να τελειώνει αυτή η ιστορία: ο κ. Καλογρίτσας κι εγώ δεν είμαστε συνεταίροι, όπως γράφει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ψευδές και θα πρέπει να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από ψέματα και από προσχήματα».
  • Η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Ξέραμε για τα βοσκοτόπια. Τώρα έρχονται στο φως και ιστορίες με εικονικές συμβάσεις, πολιτικές εντολές και εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια. Πρωταγωνιστής ξανά, όπως και στους διαλόγους με τον επιχειρηματία Σ.Μιωνή, ο πιο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς. Αυτή τη φορά το “μαγαζί” έχει άλλο όνομα και γίνεται White House».
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ σε άλλη ανακοίνωση του υποστηρίζει: «Οι αποκαλύψεις από τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ που φέρνει στη δημοσιότητα το Documento και εμφανίζουν ως πρωταγωνιστές του παρακράτους, εκτός από επίορκους αστυνομικούς και δικαστές, πρώην υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ που εμπλέκονται από «τακτοποιήσεις» και ρουσφέτια μέχρι και σε υποθέσεις παιδεραστίας, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στον κ. Μητσοτάκη.Την ώρα που ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε δώσει εντολή στην ΕΥΠ να διαλευκάνει την υπόθεση και απέπεμψε τους επίορκους αστυνομικούς, ο κ. Μητσοτάκης είχε το θράσος να μιλά για δήθεν παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ».
  • Η ΝΔ σε άλλη ανακοίνωση της ισχυρίζεται: «Σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις, από την πλευρά του εργολάβου κι επίδοξου καναλάρχη με τις πλάτες του «μαγαζιού», κ. Καλογρίτσα ειπώθηκε στο δικαστήριο ότι τα 3 εκατομμύρια τελικά πήγαν στο Documento (προφανώς όχι για να ενισχυθεί ο αγώνας κατά της διαπλοκής και η «ανεξάρτητη» δημοσιογραφία, αλλά για να κάνει τη «βρώμικη δουλειά» του ΣΥΡΙΖΑ)».
Για όλα τα παραπάνω φυσικά ζητούνται εξηγήσεις, από τη ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ και από τον ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΝΔ. Και κάτι μας λέει ότι – πάλι – «το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom