Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020

Ανεξήγητη η εμμονή της Μιράντας Ξαφά με τους Συνταξιούχους! - Ζητά και πάλι μείωση των συντάξεων (ηχητικό)

Τώρα την έπιασε ο πόνος για τους νέους συνταξιούχους!!!

Η κ.Μιράντα Ξαφά,πρώην στέλεχος του ΔΝΤ,η οποία στο παρελθόν έχει προκαλέσει ουκ ολίγες φορές με τις απόψεις της, «θεοποιώντας» το Υπερταμείο, εμμένοντας συνεχώς στην μείωση των συντάξεων, στις
απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά και στην ιδιωτικοποίηση των πάντων,ακόμα και στην Υγεία («Εγώ πιστεύω ότι δεν χρειάζονται κρατικά νοσοκομεία. Μπορούν όλα να είναι ιδιωτικά», έχει πει χαρακτηριστικά παλαιότερα),για μια ακόμη φορά στράφηκε προχθές εναντίον των παλαιών συνταξιούχων, λες και αυτοί φταίνε για τα χάλια της ελληνικής οικονομίας!

«Πρέπει να επανεξετάσουμε την δαπάνη για συντάξεις.... διότι η διατήρηση των υψηλών συντάξεων πλήττει δυσανάλογα τους νέους συνταξιούχους», ανέφερε μιλώντας στον FOCUS FM, η οικονομολόγος και πρώην μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ,κυρία Μιράντα Ξαφά.

«Με το ΑΕΠ να συρρικνώνεται κατά 8-10% φέτος και με την ανάκαμψη του χρόνου να μην αρκεί για να επιστρέψουμε στα επίπεδα του 19 θα πρέπει να επανεξετάσουμε και την δαπάνη για συντάξεις», σημείωσε αρχικά, για να συνεχίσει:

«Η διατήρηση των υψηλών συντάξεων πλήττει δυσανάλογα τους νέους συνταξιούχους γιατί όλο το βάρος πέφτει σε αυτούς που πήραν σύνταξη μετά το ’16 και τους εργαζόμενους οι οποίοι καλούνται όμως να καταβάλλουν πολύ υψηλές εισφορές για να εισπράξουν πενιχρές συντάξεις και προστατεύει του παλιούς συνταξιούχους που βγήκαν στη σύνταξη σχετικά νέοι με συντάξεις που ξεπερνούσαν κατά πολύ τις εισφορές τους. Αυτό είναι μια αδικία που θα πρέπει να επανεξεταστεί».

Η απίστευτη εμμονή της κυρίας,που να σημειωθεί ότι δεν κατέχει καμία κυβερνητική ή άλλη δημόσια θέση και φυσικά δεν της πέφτει λόγος για τα της οικονομίας,να βγαίνει κάθε τόσο και να ζητά νέα μείωση των συντάξεων είναι ανεξήγητη.

Δεν θέλουμε να σκεφτούμε τι θα μας έκανε αν ήταν υπουργός εργασίας ή στέλεχος του ΔΝΤ,ίσως και να πρότεινε την ευθανασία μας για να σώσει την Ελληνική οικονομία,καθώς η ίδια δεν είναι σε θέση ή δεν θέλει να βρει άλλες πηγές χρηματοδότησης των δημόσιων ταμείων!

Η κυρία προφανώς δεν έχει ακούσει τίποτα για φοροδιαφυγή,λαθρεμπόριο καυσίμων και καπνού,κατασπατάληση και υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος,δημιουργία θέσεων εργασίας (άρα αύξηση εισφορών και εσόδων από φορολογία),φορολογία εφοπλιστών κλπ....

Ούτε έχει ακούσει ποτέ για σκάνδαλα και προμήθειες από κρατικούς λειτουργούς που ασχολούνται με εξοπλισμούς,δημόσια έργα ή για τα εκατομμύρια που χαρίζονται από πρόστιμα σε διάφορους μεγαλόσχημους...

Οχι,όχι... για την κυρία το κακό σπυρί είναι οι συνταξιούχοι σ' αυτή τη χώρα!!!

Ελεος κυρία μου,τι ακριβώς σας έχουμε κάνει; Ποιός σας πλήγωσε;

Ακούστε το ηχητικό από την συνέντευξη της κυρίας Ξαφά:

Δεν υπάρχουν σχόλια: