Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου: Γνωρίστε τις εγκαταστάσεις της και τις υπηρεσίες της (βίντεο)


Το παράρτημα της ΕΛΕΠΑΠ στο Αγρίνιο είναι φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό σωματείο που καλύπτει σφαιρικά τις ανάγκες θεραπείας και αποκατάστασης μέσω ολιστικής προσέγγισης και μετά από αξιολόγηση από τη διεπιστημονική ομάδα σε παιδιά με κινητικά και νευροαναπτυξιακά προβλήματα.



Ιδρύθηκε το έτος 1999 και στεγάζεται σε δικό της κτίριο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, όπου παρέχονται ιατρικές-διαγνωστικές, θεραπευτικές, εκπαιδευτικές, ψυχολογικές, κοινωνικές και διοικητικές υπηρεσίες.

Η ΕΛΕΠΑΠ είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) και εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας. Διοικείται από την Τοπική Διοικούσα Επιτροπή που ορίζεται από το Δ.Σ. της Αθήνας, τα μέλη της οποίας είναι όλοι εθελοντές.

Η ΕΛΕΠΑΠ απαρτίζεται από 21 άτομα προσωπικό εκ των οποίων 16 άτομα επιστημονικό, 3 άτομα διοικητικό και 2 άτομα βοηθητικό, καθώς και 2 ιατρούς-επιστημονικούς συνεργάτες με την ειδικότητα του φυσίατρου και του παιδοψυχίατρου αντίστοιχα.

Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου μας είναι ο Φυσίατρος. Η ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου συνεργάζεται με το Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας, με όλα τα νοσοκομεία Παίδων της περιοχής, Ιωαννίνων, Καραμανδάνειο Πάτρας και Αθήνας «Αγλαΐα Κυριακού», «Αγία Σοφία», «Πεντέλης», καθώς και με την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο παράρτημα Αγρινίου εξυπηρετούνται παιδιά ηλικίας από 3 μηνών έως 28 ετών και περιπτώσεις όπως: προωρότητα, μυική δυστροφία, διάφορα σύνδρομα, καθυστέρηση στη νοητική ανάπτυξη, υποτονία, υπερτονία, εγκεφαλική παράλυση, διαταραχές βάδισης και κίνησης, μαθησιακές δυσκολίες, νευρολογικά προβλήματα, διαταραχές λόγου-μάθησης-κατάποσης κ.λ.π. Το Παράρτημά μας επισκέπτονται εθελοντές ιατροί από την Αθήνα και από την περιοχή μας: Παιδοορθοπεδικός, Παιδονευρολόγος, Παιδοκαρδιολόγος, Παιδοοδοντίατρος, Παιδοοφθαλμίατρος, Παιδο-ΩΡΛ, Δερματολόγος που παρέχουν ιατρικές-διαγνωστικές υπηρεσίες.

Η ΕΛΕΠΑΠ στηρίζει τα παιδιά με αναπηρίες και τις οικογένειες τους, με αφοσίωση, αγάπη και υπομονή και με στόχο να αξιοποιήσει στο μέγιστο τις δυνατότητές τους με ατομικές θεραπείες και εξειδικευμένα προγράμματα. Επίσης στο Κέντρο από το Μάιο 2017 λειτουργεί το Τμήμα της Πρώιμης Θεραπευτικής και Εκπαιδευτικής Παρέμβασης για βρέφη από 18 μηνών έως και παιδιά 7 ετών.

Η ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου είναι συμβεβλημένη Πάροχος Ειδικής Αγωγής του ΕΟΠΥΥ και αναλαμβάνει πλήρως την κάλυψη των θεραπειών και την υποβολή των δαπανών γι’ αυτές, απευθείας στον ΕΟΠΥΥ. Οι ασφαλιζόμενοι πραγματοποιούν τις θεραπείες τους μέσω του ασφαλιστικού τους φορέα.

Στοιχεία Επικοινωνίας:
ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου
Περιφερειακός δρόμος Αγίου Χριστοφόρου, Περιοχή Γκένοβα,
Αγρίνιο, τ.κ. 30133
Τηλ: 26410 55035 / 26410 26400
Φαξ: 26410 55039
email: info_agr@elepap.gr
web: www.elepap.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom