Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

«Να μείνουν στο σπίτι» καλούνται οι κάτοικοι της Βαρκελώνης, μετά την αύξηση των κρουσμάτων


Να μένουν στα σπίτια τους και μην συγκεντρώνονται σε παρέες άνω των δέκα ατόμων, ζήτησαν από τους κατοίκους της Βαρκελώνης οι καταλανικές αρχές την Παρασκευή, λόγω της αύξησης που παρατηρείται της τελευταίες ημέρες σε κρούσματα του νέου κορωνοϊού.

Την ανακοίνωση πραγματοποίησε η εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλωνίας, ζητώντας από τους κατοίκους της ισπανικής πόλης να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους παρά μόνο εάν συντρέχει πολύ σοβαρός λόγος.

Σύμφωνα με τις καταλανικές αρχές, η κλήση αυτή προς τους κατοίκους της Βαρκελώνης έχει σκοπό να αποφευχθεί ένα νέο lockdown στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας. «Είναι πολύ σημαντικό να σεβαστούμε αυτά τα μέτρα τώρα, είναι ο καλύτερος τρόπος να αποφύγουμε το lockdown», δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Υγείας της περιεφερειακής κυβέρνησης, Άλμπα Βέργκες.

«Πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους, αν δεν είναι απαραίτητο να βγουν», δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους η Μεριτζέλ Μπουντό, ανακοινώνοντας παράλληλα το κλείσιμο των κινηματογράφων, των θεάτρων και των κέντρων διασκέδασης, την απαγόρευση των επισκέψεων στους οίκους ευγηρίας, καθώς και τον περιορισμό στο 50% των πελατών στα μπαρ και στα εστιατόρια.

Η Ισπανία κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων των τελευταίων δύο μηνών την Πέμπτη, καθώς καταγράφηκαν 580 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με την Καταλωνία και την Αραγωνία να παρουσιάζουν τα περισσότερα.
REUTERS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom