Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Πέθανε ο Θανάσης Ιντζόγλου,παλαίμαχος άσος του Πανιωνίου

Ο σπουδαίος άσος του παρελθόντος «έφυγε» στα 75 του χρόνια

Θλίψη έφερε στον κόσμο του Πανιωνίου και δε όλη τη φίλαθλο Ελλάδα η είδηση του θανάτου του Θανάση Ιντζόγλου, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών.

Ο Θανάσης Ιντζόγλου αγωνίστηκε στον Πανιώνιο για 14 συναπτά έτη και ήταν μέλος της μυθικής ομάδας της σεζόν 1970-71, που τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ελληνικού πρωταθλήματος και το 1971 κατέκτησε το Βαλκανικό Κύπελλο. Παράλληλα υπήρξε και διεθνής με την Εθνική Ελλάδας.

Οι «Πάνθηρες» αποχαιρέτησαν τον Ιντζόγλου και από πλευράς των οργανωμένων οπαδών των Νεοσμυρνιωτών αναφέρονται τα εξής στην ανάρτησή τους στο facebook: 

«Θανάσης Ιντζόγλου
Ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου από το 1962 έως το 1976. Μια ακόμα τεράστια σημαία του Συλλόγου, αναχώρησε για τους ουρανούς.

Βασικό στέλεχος της καλύτερης ομάδας όλων των εποχών του Ιστορικού (1970-71) που τερμάτισε 2η (83 βαθμούς, 21 νίκες, 7 ισοπαλίες, 6 ήττες) στο πρωτάθλημα, η οποία (σύμφωνα με την σύσσωμη γνώμη και των αντιπάλων της εποχής) άξιζε την πρωτιά (και δεν την πήρε για άλλους λόγους, βλέπε χούντα και κυρά δέσποινα).

Ο Θανάσης Ιντζόγλου ήταν επίσης στην ομάδα που έφερε το ένα και μοναδικό ευρωπαϊκό τρόπαιο του Συλλόγου μας, το βαλκανικό κύπελλο του 1971 (με αντίπαλο την αλβανική Μπέσα) αλλά και την πρώτη πρόκριση ελληνικής ομάδας επί ισπανικής (Ατλέτικο Μαδρίτης), την ίδια χρονιά.

Καλο ταξίδι μεγάλε Θανάση, το άστρο σου θα λάμπει πάντα, οδηγός όλων εκείνων που επιλέγουν τον Πανιώνιο ως ομάδα για τα ιδανικά και τις αξίες της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom