Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

ΤΩΡΑ: Σύγκρουση τρένων στην Τσεχία - Πληροφορίες για νεκρούς και τραυματίες (φωτο)


Δύο τρένα συγκρούστηκαν στην Τσεχία, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για τρεις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η σύγκρουση των δύο τρένων ήταν μετωπική και σημειώθηκε σε σημείο της διαδρομής Πέρνινκ - Καρλόβι Βάρι.

«Στείλαμε πέντε ομάδες στο σημείο και κινητοποιήσαμε δύο ελικόπτερα», σημείωσε ο Radek Hes, εκπρόσωπος των τοπικών συνεργείων διάσωσης, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Idnes.cz.

Σύμφωνα με την τσέχικη ιστοσελίδα δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν γύρω στις 3.10 μ.μ., η σιδηροδρομική γραμμή είναι κλειστή αυτή τη στιγμή", δήλωσε ο Martin Kasal, εκπρόσωπος της περιφερειακής πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Ήταν μια επιβατική αμαξοστοιχία που έτρεχε από το Κάρλοβι Βάρι προς το Γιοχάνεργκεργκενσταντ της Γερμανίας και μια επιβατική αμαξοστοιχία που ταξίδευε προς την αντίθετη κατεύθυνση.

"Στείλαμε επτά πληρώματα από την περιοχή του Κάρλοβυ Βάρυ στην τοποθεσία, τρία πληρώματα έφυγαν από την περιοχή Ústí nad Labem και ενεργοποιήσαμε δύο ελικόπτερα", δήλωσε ο Ράντεκ Χες, εκπρόσωπος της περιφερειακής υπηρεσίας διάσωσης. Επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον τρία άτομα είχαν πεθάνει στο ατύχημα.

Οι διασώστες δεν γνωρίζουν ακόμη τον ακριβή αριθμό τραυματιών. Σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο MF DNES που κατευθύνεται στη σκηνή, έως και τριάντα μπορεί να έχουν τραυματιστεί.

"Οι άνθρωποι φεύγουν από το σημείο του ατυχήματος προς τον πλησιέστερο σιδηροδρομικό σταθμό στο Pernink, τόσο κατά μήκος της γραμμής όσο και μέσω του δάσους. Πρόκειται για ένα πολύ απρόσιτο έδαφος ", πρόσθεσε ο Hes.



https://www.idnes.cz/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom