Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Ο Βούτσης στο δρόμο που χάραξε ο Ροζάκης για το Καστελόριζο - «Κανιβαλισμός» οι επιθέσεις εναντίον του! (ηχητικό)


Στο πλευρό του καθηγητή και επιστημονικού συμβούλου του ΥΠΕΞ Χρήστου Ροζάκη από τον οποίο πήρε αποστάσεις το ίδιο το υπουργείο για τις δηλώσεις περί «απομονωμένου» Καστελόριζου, τάχθηκε ο Νίκος Βούτσης.

Μάλιστα, οι δηλώσεις του κυρίου Ροζάκη για το Καστελόριζο προκάλεσαν την αντίδραση όχι μόνο του υπουργείου Εξωτερικών που πήρε σαφείς αποστάσεις,αλλά και μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. που ζήτησαν την αποπομπή του.

Θέση υπέρ του Χρήστου Ροζάκη ο οποίος προκάλεσε αίσθηση με τις δηλώσεις του περί "απομονωμένου" Καστελόριζου πήρε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ημερολόγιο» του Παύλου Τσίμα, χθες Παρασκευή 03 Ιουλίου, ο τ. Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε κανιβαλισμό τις επιθέσεις και τις αντιδράσεις που δέχτηκε ο τέως Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΥΠΕΞ κ. Χρήστος Ροζάκης μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του.

Ακούστε στο ηχητικό τον κύριο Βούτση να προλαβαίνει τον δημοσιογράφο και να προβαίνει από την αρχή της συνέντευξης σε δήλωση υποστήριξης του κυρίου Ροζάκη πριν καν ερωτηθεί για το θέμα!!!! Γιατί άραγε τέτοια βιασύνη;


«Ο κ. Ροζάκης είναι ένας διακεκριμένος νομικός και δικαστής. Έχει υπηρετήσει και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα από τις πιο σημαντικές θέσεις διεθνών Οργανισμών και Δικαστηρίων. Ο κανιβαλισμός που υπέστη αυτές τις ημέρες επειδή εξειδίκευσε την επιστημονική του θέση που παρέπεμπε στην επήρεια των νησιών είναι απαράδεκτος.

Ο επικίνδυνος εθνολαϊκισμός επί των ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής έχει στοιχίσει διαχρονικά στη χώρα πάρα πολύ και από αυτόν πρέπει να αποστούμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βούτσης.

Για τις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Βούτσης, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Είναι σαφές ότι ο κ. Ερντογάν, κυρίως με το τουρκολιβυκό σύμφωνο, δείχνει μία επικίνδυνη πολιτική αποσταθεροποίησης για την περιοχή και αναθεώρησης των συνθηκών. Αυτή όμως η ανησυχία θα πρέπει από την πλευρά μας με την αξιοποίηση των ευρύτερων δυνατών συμμαχιών και συνεργιών στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, να μετατρέπεται σε μία δημιουργική δύναμη με ενεργητική εξωτερική πολιτική για να επιβάλουμε την ειρήνη στην περιοχή».

Να τον χαίρεστε εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ και να μην σας εκπλήσσουν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων μετά από τέτοιες δηλώσεις κορυφαίων στελεχών σας που κατείχαν μάλιστα επί μακρόν την τρίτη κατά σειρά θέση στην πυραμίδα της Εξουσίας!!!

Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ τις δηλώσεις Ροζάκη και τις αντιδράσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom