Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Πορίσματα, εξεταστικές, σήψη και εκφυλισμός σε μια λέξη: “Δικομματισμός”


Αντί άλλου σχολίου για τα πορίσματα των εξεταστικών τους και για την νέα κάθαρση που…μας βρήκε:

Δικομματισμός
Πριν από 30 χρόνια ο ένας «κόρακας» έκλεινε το μάτι στον άλλον «κόρακα» μέσα από τον απόπατο των «πάμπερς Κοσκωτά».

Το 1993, οι ίδιοι πρωταγωνιστές, διευθέτησαν τις υποθέσεις τους καθιστώντας κεντρικό ζήτημα του δημόσιου βίου τους «λογαριασμούς του Παντσαβόλτα» και τις «υποκλοπές του Μαυρίκη».

Το 1996 η αναμέτρηση του «φωτός» με το «σκότος» κατέληξε σε νέες κάλπες, αφού πρώτα οι εκπρόσωποί τους είχαν επιδοθεί σε αβρότητες γύρω από τα χρηστά ήθη που ακολουθήθηκαν στις χορηγήσεις αδειών λειτουργίας καζίνο στους ενδιαφερόμενους «επενδυτές».

Το 2000 μας πήγαν στις εκλογές με τις «φούσκες» της Σοφοκλέους και με τα λαμόγια να πίνουν στην υγειά των ξεπουπουλιασμένων του χρηματιστηρίου. Το 2004 είχαμε από «Πόρτο Καρράς», C4i και TOR-M1 μέχρι «εθνικούς εργολάβους» και «εθνικούς προμηθευτές».

Το 2007 το «ρεπερτόριο» εμπλουτίστηκε με «κουμπάρους» και (ξανά) με υποκλοπές, με δομημένα ομόλογα και με «καρτέλ» έως ότου ήρθαν οι φωτιές και τα έκαναν όλα στάχτη και μπούρμπερη.

Το 2009 είχε «κότερα», «Πανάγους», «Βατοπέδια», «Ζήμενς», (ξανά) χρηματιστήριο, (ξανά) C4i, «Πάτριοτ». Αυτό το λέγαμε δικομματισμό. Παλιό.

Τώρα, στη νέα φάση του πολιτικού μας βίου, ξεκινήσαμε με «μιζαδόρους» και «διαπλεκόμενους», με «συκοφάντες» και «σκευωρούς», με «λασπολόγους», «ψεύτες» και «απατεώνες», με «παρακράτος» και με «μαφιόζικες πρακτικές».

Εσχάτως περάσαμε στη δυσώδη Φαλκονέρα που στο φόντο των «Ρασπούτιν» και των Νοvartis περιλαμβάνει από «White House» και «λίστες Πέτσα» μέχρι μαγνητοταινίες από Κύπρο έως υπερκοριό της ΕΥΠ, και από «διευθετήσεις υποθέσεων επιχειρηματιών» μέχρι διοργανώσεις ομαδικών συνευρέσεων με ανήλικες…

Ολο αυτό λέγεται (πάλι) δικομματισμός. Αλλά «νέος» δικομματισμός.

Που, όπως και ο προηγούμενος, στην ούγια γράφει: Σήψη, εξαχρείωση και εκφυλισμός”.

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Πηγή: Realnews 12/7/20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom