Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Λαβρόφ: Λαμβάνουμε πληροφορίες για μεταφορά ναρκωτικών από το Αφγανιστάν με Αεροσκάφη του ΝΑΤΟ !!!


Η Ρωσία συστηματικά λαμβάνει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες για την μεταφορά ναρκωτικών από το Αφγανιστάν χρησιμοποιούνται αεροσκάφη τα οποία θα μπορούσαν να ανήκουν στην συμμαχία του ΝΑΤΟ
και αυτό πρέπει να το διερευνήσουμε, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά την διάρκεια on-line φόρουμ με θέμα «Η Ρωσία και o κόσμος στη μετά Covid εποχή».

«Επανειλημμένα λαμβάνουμε πληροφορίες, οι οποίες επίσης προέρχονται από μέσα μαζικής ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες στο Αφγανιστάν υπάρχει οργανωμένο λαθρεμπόριο οπίου προς άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ευρώπης, στο οποίο χρησιμοποιείται, όπως μεταδίδεται, η πολεμική αεροπορία της νατοϊκής συμμαχίας», δήλωσε ο Λαβρόφ.

«Αυτές τις πληροφορίες δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε 100%, αλλά είναι τόσο συχνές που δεν μπορούμε να τις αγνοήσουμε. Εάν χρησιμοποιήθηκε πολεμική αεροπορία στο Αφγανιστάν, αυτή θα μπορούσε να είναι μόνο αεροπορία του ΝΑΤΟ και τέτοιες πτήσεις θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν μόνο στρατιωτικοί ή άνθρωποι των μυστικών υπηρεσιών. Αυτό φυσικά απαιτεί διερεύνηση, πρωτίστως στις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες» δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ο Λαβρόφ είπε επίσης : «Αν δούμε τα απολύτως αξιόπιστα στοιχεία, τότε μπορούμε να πουμε ότι στα 20 χρόνια παραμονής των ΗΠΑ και άλλων χωρών της συμμαχίας στο Αφγανιστάν, η ροή των ναρκωτικών από το Αφγανιστάν στο εξωτερικό αυξήθηκε μερικές φορές. Ούτε οι ΗΠΑ, ούτε τα άλλα μέλη της συμμαχίας δεν διεξάγουν κάποιο σημαντικό αγώνα για την καταπολέμηση της παραγωγής ναρκωτικών στο Αφγανιστάν».

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom