Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Γαλλία: Προφυλακίστηκαν 4 επιβάτες λεωφορείου που άφησαν κλινικά νεκρό τον οδηγό επειδή τους ζήτησε να βάλουν μάσκες!


Σοκαρισμένη παραμένει η Γαλλία από την επίθεση επιβατών σε οδηγό λεωφορείου, αφήνοντάς τον κλινικά νεκρό. Την Τετάρτη οι δράστες προφυλακίστηκαν, κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Το αιματηρό περιστατικό συνέβη στη νοτιοδυτική Γαλλία την Κυριακή (05.07.2020), όταν δύο άνδρες, 22 και 23 ετών αντίστοιχα, επιτέθηκαν στον οδηγό λεωφορείου Φιλίπ Μονγκιγιό. σε συνοικία της Μπαγιόν.
Κατηγορίες απαγγέλθηκαν και σε άλλους δύο άνδρες, ηλικίας περίπου 30 ετών. Στον έναν κατηγορία για “υπόθαλψη εγκληματία για να διαφύγει της σύλληψης και παρεμπόδιση της έρευνας και μη παροχή βοήθειας σε άνθρωπο που βρίσκεται σε κίνδυνο” και στον άλλο για “μη παροχή βοήθειας σε άνθρωπο που βρίσκεται σε κίνδυνο”.

Αφού παρουσιάστηκαν ενώπιον δικαστή, οι τέσσερις άνδρες τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση, βάσει αιτήματος της εισαγγελίας, η οποία διενεργεί προκαταρκτική εξέταση.
Ο 59χρονος οδηγός δέχθηκε μια επίθεση “ακραίας βιαιότητας” όταν ζήτησε να ελέγξει το εισιτήριο του ενός από τους κατηγορούμενους και αξίωσε από άλλους τρεις να φορέσουν μάσκα προστασίας από τον νέο κορονοϊό, διευκρίνισε ο εισαγγελέας της συνοικίας Μπαγιόν, Μαρκ Μαριέ.

“Εκτοξεύτηκαν ύβρεις και στη συνέχεια έγινε φασαρία. Ο οδηγός σπρώχθηκε έξω από το λεωφορείο. Εκεί δύο από τα άτομα αυτά τον κλώτσησαν και τον γρονθοκόπησαν άγρια στο άνω μέρος του σώματός του και κυρίως στο κεφάλι”, αφηγήθηκε χθες ο δικαστής σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Οι τέσσερις άνδρες άφησαν τον οδηγό του λεωφορείου “αναίσθητο στο πεζοδρόμιο” προτού διαφύγουν για να “βρουν καταφύγιο στο διαμέρισμα του ενός από αυτούς”.

Η επίθεση αυτή συγκλόνισε τους συναδέλφους του οδηγού, οι οποίοι δήλωσαν πως δεν θα επιστρέψουν στη δουλειά τους “πριν από την κηδεία” του άτυχου συναδέλφου τους.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom