Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Κοζάνη: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος δράστης της επίθεσης με τσεκούρι (βίντεο)

Έχασε το ένα της μάτι η εφοριακός από την επίθεση με τσεκούρι

Προφυλακιστέος με σύμφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα ο 45χρονος δράστης της πρωτοφανούς επίθεσης με τσεκούρι στην ΔΟΥ Κοζάνης, που τραυμάτισε σοβαρά τρεις υπαλλήλους.

Η τοπική κοινωνία και οι υπάλληλοι της εφορίας, είναι συγκλονισμένοι και σοκαρισμένοι από το περιστατικό.

Κοζάνη: Έχασε το ένα της μάτι η εφοριακός από την επίθεση με τσεκούρι

Τα γραφεία της ΔΟΥ είναι σήμερα κλειστά ενώ μετά τις 11 πμ ξεκίνησε και η στάση εργασίας που κήρυξε η Πανελλήνια ομοσπονδία των εφοριακών υπαλλήλων της Ελλάδας.

«Ήθελε να σκοτώσει»
Ένα από τα παραλίγο θύματα του 45χρονου, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το τραγικό σκηνικό.

Ο Πρόεδρος των εργαζομένων του συλλόγου Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας , Ηλίας Ζουμπούλης, γλίτωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από το τσεκούρι του δράστη.

«Ήμουν παρών σε κάποιο μέρος του επεισοδίου. Τρέχαμε να σωθούμε γιατί είχαμε κάποιον με τσεκούρι να μας κυνηγάει. Δύο συνάδελφοι δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. Είμαι σοκαρισμένος. Είδα το βίντεο από την επίθεση σε βάρος μας. Από τη μία λυπάμαι για τους συναδέλφους, από την άλλη χαίρομαι που μπορώ να μιλάω με εσάς» τόνισε χαρακτηριστικά στο MEGA.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε πως οι κινήσεις και τα λόγια του 45χρονου έδειχναν ότι είχε μελετήσει την επίθεση και πως «ήθελε να σκοτώσει».


Αργά χθες το απόγευμα ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής επισκέφθηκε το νοσοκομείο Κοζάνης όπου είχε ενημέρωση από τον διοικητή Στέργιο Γκανάτσιο για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών. 

Ο κ. Πιτσιλής ενημέρωσε τον διοικητή του νοσοκομείου ότι τις επόμενες ημέρες κλιμάκιο ψυχολόγων θα βρεθεί στο Νοσοκομείο Κοζάνης προκειμένου να παράσχει ψυχολογική υποστήριξη στους υπαλλήλους της ΔΟΥ Κοζάνης.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ επισκέφτηκε και το κτίριο της ΔΟΥ Κοζάνης περιηγήθηκε στους χώρους και ειδικά στο 2ο όροφο όπου εκτυλίχθηκε η δολοφονική επίθεση και το αιματηρό περιστατικό και στην συνέχεια μετέβη στο γραφείο του προϊσταμένου της υπηρεσίας όπου παρακολούθησε το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα καταγραφής που διαθέτει η υπηρεσία στο οποίο έχουν αποτυπωθεί όλες οι κινήσεις του δράστη, η επίθεση του στους υπαλλήλους της υπηρεσίας και η μάχη σώμα με σώμα με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας μέχρι την ακινητοποίηση του και εξουδετέρωσή του που έγινε με την βοήθεια υπαλλήλων της υπηρεσίας. Υπάλληλοι της υπηρεσίας που είδαν πολλές φορές το βίντεο ανέφεραν στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι οι κινήσεις του δράστη εντός του κτιρίου δεν ήταν τυχαίες.

Στην σύσκεψη που ακολούθησε οι συνδικαλιστές και εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και προστασία των εργαζομένων της υπηρεσίας κατά την διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους και σύμφωνα με τους ίδιους ο κ. Πιτσιλής υποσχέθηκε ότι το επόμενο διάστημα η υπηρεσία θα εξετάσει αρχικά την εφαρμογή ορισμένων μέτρων στα κτίρια των οικονομικών υπηρεσιών που έχουν σχέση με τους πολίτες.

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο 56χρονος εφοριακός
Ένας εκ των τραυματιών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ο 56χρονος που νοσηλεύεται στη 2η ΜΕΘ του Νοσοκομείου, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι από το χτύπημα που δέχτηκε με το τσεκούρι. Σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι εξαιρετικά κρίσιμη η κατάστασή του.

Κρίσιμη είναι και η κατάσταση μίας 66χρονης εφοριακού, η οποία φέρει σοβαρά τραύματα σε πρόσωπο και κεφάλι ενώ έχασε το δεξί της μάτι και πρέπει να υποβληθεί σε πολλαπλές επεμβάσεις για την πλήρη αποκατάσταση της. Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας της έχει σταθεροποιηθεί.

Η ασθενής Π. Θ. 67 ετών, νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με μηχανική υποστήριξη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά. Έγινε εκτίμηση της κατάστασης της από γναθοχειρουργό και τον Σ. Διευθυντή της οφθαλμολογικής λόγω της βλάβης στο πρόσωπο, αναφέρει χαρακτηριστικά το ιατρικό ανακοινωθέν.

Η ασθενής Μ.Μ. 47 ετών φέρει θλαστικό τραύμα, κάταγμα κρανίου, χτυπήματα στην πλάτη και είναι σταθερή αιμοδυναμικά. Πρόκειται για τη γυναίκα που έσωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ο διευθυντής της ΔΟΥ πέφτοντας πάνω στον δράστη και κατάφερε να τον αφοπλίσει μαζί με έναν άλλο υπάλληλο της Εφορίας.

«Τυφλή μανία»
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο δράστης μπήκε στη ΔΟΥ έχοντας την τσάντα του, έδωσε τα στοιχεία του κανονικά, θερμομετρήθηκε και δήλωσε ότι πάει στον 2ο όροφο, στο κεφάλαιο. Εκεί άνοιξε την πόρτα, έβγαλε το τσεκούρι από την τσάντα του και άρχισε να χτυπά με τυφλή μανία, τραυματίζοντας 4 άτομα.

Οπως αναφέρουν οι μάρτυρες, ο δράστης «Ήταν ψυχρός και ψύχραιμος, αποφασισμένος να σκοτώσει».

Μετά τα πρώτα δευτερόλεπτα του σοκ, ο προϊστάμενος του τμήματος κεφαλαίου της ΔΟΥ Κοζάνης έπεσε επάνω του και πάλεψε μαζί του, ενώ ο δράστης προσπαθούσε ακόμη και πεσμένος στο έδαφος να χτυπήσει. Ο διευθυντής της ΔΟΥ πάλεψε αρκετά λεπτά μαζί του και τελικά, με τη βοήθεια ενός συμβασιούχου και μιας υπαλλήλου, κατόρθωσαν να τον ακινητοποιήσουν και να τον αφοπλίσουν.

https://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom