Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Συνεχίζεται απόψε το 38ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας με βραδιά Δημοτικής και Παραδοσιακής Μουσικής


Με μία βραδιά Δημοτικής και Παραδοσιακής Μουσικής συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 στις 8.30 το βράδυ στον πανέμορφο εξωτερικό χώρο της πισίνας του Mouzaki Palace Hotel το 38ο Διεθνές
Φεστιβάλ Καρδίτσας, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Ιουλίου και περιλαμβάνει βραδιές έντεχνης, τζαζ, εκκλησιαστικής, κλασικής, hip hop και παραδοσιακής μουσικής.

Σε ένα μαγευτικό χώρο, πανέμορφο, δροσερό και με όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας και προφύλαξης, θα εμφανιστούν μουσικά σύνολα αποτελούμενα από τους Βασίλη Νταράλα, Κώστα Αντωνίου, Φαίδρα Διαμαντή, Γλυκερία Κωστούλα, Μάκη Κρανιώτη, Γιάννη Μπάο, Άγγελο Ζιώγα, Βαγγέλη Πανταζή, Ηλία Κατέρη, Λυδία Καραμέτου και πολλούς άλλους.

Εντυπωσιακές υπήρξαν οι πρώτες βραδιές του 38ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας με μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας και των φανατικών της Hip Hop την πρώτη βραδιά, Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020 με δεκατέσσερις (14) καλλιτέχνες επί σκηνής, καθώς και της δεύτερης βραδιάς με το αφιέρωμα στη rock μουσική, με τέσσερα (4) συγκροτήματα.

Το Φεστιβάλ άνοιξε με χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης, καλωσορίζοντας στο Μουζάκι επισκέπτες και καλλιτέχνες και αναφερόμενος στο πόσο σημαντικό είναι να υλοποιούνται τέτοιες δραστηριότητες στο Μουζάκι που προάγουν τον Πολιτισμό, την Τέχνη, την Μουσική και αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο τουριστικά την περιοχή.

Σε όλες τις βραδιές λαμβάνουν μέρος πολύ σημαντικά ονόματα της Τέχνης και της Μουσικής της περιοχής μας και όχι μόνο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας και ο Νίκος Ευθυμιάδης προσωπικά πάντα στήριζαν τις νέες καλλιτεχνικές, δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, ενθαρρύνοντας τις προσπάθειές τους και δίνοντάς τους βήμα. Ειδικότερα τους καλλιτέχνες και τα μουσικά σύνολα της περιοχής.

Το συγκεκριμένο Φεστιβάλ, στο οποίο έχουν λάβει μέρος κορυφαίοι καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα από κάθε γωνιά της γης, διακεκριμένες ορχήστρες και σπουδαίοι σολίστ, οργανώνεται από το 1983 στην Καρδίτσα και αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός, ενώ υλοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μαέστρου και Καθηγητή Νίκου Ευθυμιάδη.

Πάνω από 150 μουσικά σύνολα από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, συμφωνικές ορχήστρες, σολίστ, μαέστροι, συνθέτες συμμετέχουν κάθε χρόνο στο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας!

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας περιλαμβάνει πληθώρα εκδηλώσεων που συνίσταται σε βραδιές όπερας, μουσικής δωματίου, ρεσιτάλ, συνέδρια, συναντήσεις, ημερίδες, σεμινάρια, συναυλίες κοσμικής και θρησκευτικής μουσικής.

Επίσης περιλαμβάνει εκθέσεις ζωγραφικής και χαρακτικής και άλλων ειδών τέχνης. Ακόμη υλοποιούνται σημαντικά αφιερώματα σε προσωπικότητες όπως η Μαρία Κάλλας, ο Δημήτρης Μητρόπουλος, ο Σπύρος Αργύρης, ο Θεόδωρος Αντωνίου, ο Ugo-Νικόλαος Φώσκολος, ο Πρωτοψάλτης Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, κ.α.

Το 38ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στους κορυφαίους συνθέτες Giovanni Animuccia (1520–1571) και Vincenzo Galilei (1520–1591) για τα 500 χρόνια από τη γέννησή τους, Tomaso Giovanni Albinoni (1671-1750) για τα 270 χρόνια από το θάνατό του, Johann Sebastian Bach (1685-1750) για τα 270 χρόνια από το θάνατό του, Giuseppe Tartini (1692-1770) για τα 250 χρόνια από το θάνατό του, και Γιάννη Χρήστου (1926-1970) για τα 50 χρόνια από το θάνατό του.

Μακριά από λαϊκισμούς και κινήσεις εντυπωσιασμού, το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αποτελεί μία σημαντική τομή για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό, την Τέχνη και τη Μουσική, ενισχύοντας πάντα το τοπικό καλλιτεχνικό δυναμικό.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι, που πραγματοποιείται στη διάρκεια όλης της χρονιάς με πολλές εκδηλώσεις σε διάφορους χώρους και σε διαφορετικές περιοχές, να γίνονται Κοινωνοί της Μουσικής ευρύτερα στρώματα της περιοχής.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον ανοιχτό χώρο του Mouzaki Palace Hotel, με τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, απόστασης και υγιεινής που επιβάλλουν οι συνθήκες, τόσο για τους ακροατές, όσο και για τους εκτελεστές.

Για την διοργάνωση συμβάλουν ο Δήμος Μουζακίου, το ΕΒΕ Καρδίτσας, η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας και ο Πανελλήνιος Ελληνοιταλικός Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων.

Η διοργάνωση είναι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας.

Τις εκδηλώσεις του 38ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας που υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα παρουσιάσει ο κορυφαίος Αλέξης Κωστάλας.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ 38ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Παρασκευή 10 Ιουλίου – Βραδιά Δημοτικής και Παραδοσιακής Μουσικής - Ώρα έναρξης 8:30 μμ. - Τραγούδι Βασίλης Νταράλας, Κώστας Αντωνίου, Φαίδρα Διαμαντή, Γλυκερία Κωστούλα, κλαρίνο Μάκης Κρανιώτης, Γιάννης Μπάος, Άγγελος Ζιώγας, κιθάρα Βαγγέλης Πανταζής, αρμόνιο ο Ηλίας Κατέρης, βιολί Λυδία Καραμέτου.

Κυριακή 12 Ιουλίου – Εμφανίζεται το συγκρότημα «Χίλιες Φωνές» - Τραγουδάει η Νατάσα Καραγιάννη, στο πιάνο συνοδεύει ο Καθηγητής Δημήτρης Παπαευαγγέλου - Ώρα έναρξης 8:30 μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom