Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Βόλος: Παρουσία εισαγγελέα η νεκροψία στον 26χρονο


Η νεκροψία-νεκροτομή, παρουσία εισαγγελέα, με αίτημα του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., στη σορό του 26χρονου από τον Βόλο, ο οποίος πρόσφατα είχε καταγγείλει τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικές δυνάμεις, θα αναδείξει τις αιτίες και συνθήκες θανάτου του άτυχου νεαρού.
Παράλληλα, το επόμενο 15νθήμερο αναμένονται και οι τοξικολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα αναδείξουν ή όχι τη χρήση ουσιών.

Ο νεαρός βρέθηκε νεκρός από τη μητέρα του το απόγευμα της 13ης Ιουλίου στον Βόλο. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έφθασαν δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν, αφού ο νεαρός δεν είχε τις αισθήσεις του. Η εγκληματική ενέργεια αποκλείσθηκε από τους αστυνομικούς που ενημερώθηκαν από τους οικείους του 26χρονου και έσπευσαν από την πρώτη στιγμή στο σπίτι της οικογένειας.

Ο 26χρονος είχε καταγγείλει άγριο ξυλοδαρμό σε βάρος του από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης στους συλληφθέντες διαδήλωσης κατά της καύσης σκουπιδιών από τη LAFARGE/ΑΓΕΤ, που έγινε στις 13 Ιουνίου στον Βόλο.

Τρεις μέρες μετά, ο 26χρονος είχε αναρτήσει δημόσια καταγγελία στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook εναντίον της αστυνομικής βίας. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Βρίσκομαι στο νοσοκομείο με 6 ή 7 κατάγματα στα πλευρά και με θλάση στο συκώτι και τη χοληδόχο κύστη, χτυπημένος άγρια και βασανισμένος από τις δυνάμεις καταστολής (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, Ασφάλεια). Υπάρχουν τα σχετικά βίντεο και φωτογραφίες, οπότε σας δίνω μια μικρή μόνο γεύση του τι έγινε…».

Στις 19 Ιουνίου, ο 26χρονος φαίνεται να πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, όπου με νέα ανάρτηση ενημέρωνε για την κατάσταση της υγείας του λέγοντας ότι «τα δύσκολα τώρα αρχίζουν».

Αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν ότι δεν υπήρξε κανένα πόρισμα γιατρών για το είδος και τον τρόπο τραυματισμού του άτυχου νεαρού, ενώ δεν υπήρχε καμία επίσημη καταγγελία ή και μήνυση για το περιστατικό της διαδικτυακής καταγγελίας του.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει: «Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος 26 χρόνων στον Βόλο. Σε ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο γίνεται προσπάθεια, ή ακόμη χειρότερα, συνδέεται ευθέως ο θάνατος με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία. Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα. Είναι ανεύθυνοι και αδίστακτοι. Τα αίτια θανάτου θα αποδειχθούν από τη νεκροψία-νεκροτομή που έχει διαταχθεί. Ας αφήσουμε τη μνήμη του παιδιού στην ησυχία του και τους οικείους του στη θλίψη τους».

Ακολούθησε ανακοίνωση και της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία αναφέρεται: «Βραδινές ώρες χθες (13-07-2020) βρέθηκε, από συγγενικό του πρόσωπο, νεκρός εντός του υπνοδωματίου της οικίας του, στον Βόλο, 26χρονος ημεδαπός. Από τα στοιχεία της έρευνας δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια. Διενεργείται προανάκριση από την αρμόδια υπηρεσία.

Παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης. Με αίτημα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στη νεκροψία-νεκροτομή θα παραστεί και εισαγγελέας. Σεβόμενοι τη μνήμη του νεκρού παιδιού και τη θλίψη της οικογένειάς του δεν θα επεκταθούμε στο θέμα πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
https://eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom