Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Δύο χρόνια από την 23η Ιουλίου 2018: Η μαύρη μέρα της Ελλάδας (βίντεο)


Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη φονική-καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου 2018 που έπληξε την Ανατολική Αττική. Δύο χρόνια μετά και παρά τις υποσχέσεις δύο κυβερνήσεων, τα προβλήματα, το
κατεστραμμένο περιβάλλον, οι ανοιχτές πληγές στη ζωή των κατοίκων της περιοχής παραμένουν.

Στις 23 Ιουλίου 2018 στο Μάτι συντελέστηκε ένα έγκλημα. Έχασαν τη ζωή τους 102 άνθρωποι,ενώ μέχρι και σήμερα 35 εγκαυματίες αγωνίζονται να ζήσουν, κουβαλώντας στο σώμα τους τις πληγές τους. Περίπου 1.700 κτίρια καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές ενώ 380 οχήματα κάηκαν ολοσχερώς.

Δύο χρόνια  μετά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συνεχίζουν να κονταροχτυπιούνται πάνω στα αποκαΐδια της φρικτής τραγωδίας στήνοντας ένα άθλιο πολιτικό σκηνικό!

Μετά μάλιστα και τις πρόσφατες αποκαλύψεις της "Καθημερινής" και τα ηχητικά ντοκουμέντα που ήρθαν στο φως,με πρωταγωνιστές πρώην αρχηγούς της Πυροσβεστικής,για επιχείρηση συγκάλυψης των υπευθύνων ο σκυλοκαβγάς φούντωσε με μηνύσεις και απειλές εκατέρωθεν.

Πίσω από την αθλιότητα της αντιπαράθεσης τους (πολιτικοί και αρχηγοί της Πυροσβεσικής) προσπάθησαν και προσπαθούν συστηματικά να κρύψουν τις βαθύτερες αιτίες αυτής της τραγωδίας, τον βασικό ένοχο,που είναι οι ίδιοι.

Να κρύψουν ότι η ανοργανωσιά, η αδυναμία συντονισμού, οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικές υποδομές για την αντιμετώπιση των καταστροφών και κυρίως η μετατροπή της γης σε εμπόρευμα, είναι τα απότοκα ενός συστήματος που δεν υπολογίζει την ανθρώπινη ζωή όταν μπροστά του έχει κέρδη ή νούμερα δημοσιονομικών στόχων.

Κι αν πιστέψουμε και τα ηχητικά ντοκουμέντα μπαίνουν στη μέση και προσωπικές φιλοδοξίες - ματαιοδοξίες,όπου κορυφαίοι παράγοντες "λειτουργούν" χωρίς να νοιάζονται για τις ανθρώπινες ζωές και τις περιουσίες που χάνονται,τις οποίες ορκίστηκαν ότι θα προστατεύουν!!!

Πέρσι με αφορμή τον ένα χρόνο από τη “μαύρη” εκείνη ημέρα η ομάδα του «Updrones» δημοσίευσε βίντεο με το “πριν και το μετά” από τις πυρκαγιές σε Κινέττα και το Μάτι όπου αποτυπώνεται το μέγεθος της τραγωδίας.



Δείτε ΕΔΩ τον ογκώδη φάκελό μας με όλα όσα συνέβησαν από την ώρα που ξέσπασε η φονική πυρκαγιά στο Μάτι μέχρι σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom