Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

Η Πάρος το καλύτερο νησί της Ευρώπης και το 2ο παγκοσμίως για το 2020 (φωτο & βίντεο)Κάθε χρόνο το διεθνούς φήμης νεοϋορκέζικο ταξιδιωτικό περιοδικό "Travel+Leisure" διοργανώνει τα World's Best Awards βασισμένα σε μια έρευνα που περιλαμβάνει απαντήσεις από χιλιάδες έμπειρους ταξιδιώτες, οι
οποίοι αξιολογούν τους προορισμούς που έχουν επισκεφτεί βάσει των αξιοθεάτων και των παραλιών τους, των δραστηριοτήτων που προσφέρουν, του φαγητού και της φιλικότητας που δείχνουν οι ντόπιοι απέναντί τους.

Φέτος, η Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα η Πάρος, στέφθηκε «βασίλισσα» της Ευρώπης, καθώς αναδείχθηκε στην πρώτη θέση της λίστας με τα κορυφαία νησιά της Ευρώπης για το 2020.

Πρόκειται για μία διάκριση που κερδίζει για δεύτερη χρονιά, και το 2018 είχε βρεθεί στην ίδια θέση, ενώ το 2019 στην κορυφή της Ευρώπης βρισκόταν η Μήλος.

«Όπως θα περίμενε κανείς τα ελληνικά νησιά είναι αυτά που διακρίνονται στις πρώτες θέσεις της λίστας με την νικήτρια της περσινής χρονιάς, Μήλο, να έρχεται στην δεύτερη θέση και την Πάρο να επιστρέφει στην κορυφή της Ευρώπης για ακόμη μία φορά», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Περισσότερη ελληνική μαγεία», αυτόν τον χαρακτηρισμό έδωσε ένας αναγνώστης του ταξιδιωτικού περιοδικού, για το όμορφο κυκλαδονήσι, το οποίο κατάφερε να σκαρφαλώσει και στην δεύτερη θέση της λίστας με τα κορυφαία νησιά στον κόσμο για το 2020.

Αυτό το καταφύγιο των 196 τ. χλμ. έχει μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες στην Ελλάδα. Εκτάσεις λευκής άμμου αγκαλιάζονται από τιρκουάζ νερά δημιουργώντας εικόνες απίστευτου φυσικού κάλλους.

Από την άλλη η παραδοσιακή, κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τα μικρά χωριά και τα αρχαία μνημεία στην ενδοχώρα του νησιού γοητεύουν και με το παραπάνω τους επισκέπτες. Ενώ, εκείνοι που αναζητούν έντονη νυχτερινή ζωή θα την βρουν στα φημισμένα μπαράκια του νησιού», αναφέρει συγκεκριμένα το δημοσίευμα για την Πάρο.

Μεταξύ των 20 κορυφαίων νησιών της ευρωπαϊκής ηπείρου περιλαμβάνονται, επίσης, η Μήλος στη 2η θέση, η Κρήτη στην 6η, η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα στη 10η, η Σαντορίνη στην 11η, η Κέρκυρα και τα νησιά του Ιονίου στη 18η και η Μύκονος στην 20η.

Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε από τις 4 Νοεμβρίου 2019 έως τις 2 Μαρτίου 2020, δηλαδή πριν από την έξαρση της πανδημίας Covid-19 και την επιβολή περιοριστικών μέτρων, με βάση τα αρχικά κριτήρια που είχαν τεθεί από τους διοργανωτές, όπως η ποικιλία των προσφερόμενων δραστηριοτήτων, τα αξιοθέατα, η φυσική ομορφιά, οι παραλίες, η γαστρονομία και η φιλοξενία.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι στη λίστα με τα 20 καλύτερα νησιά του κόσμου για το 2020 εκτός από την Πάρο στη δεύτερη θέση, συναντάται η Μήλος στην τρίτη και η Κρήτη στην δέκατη πέμπτη.

Δείτε την αναφορά του OPEN στην πρωτιά της Πάρου:


Δείτε ολόκληρη τη λίστα με τα καλύτερα νησιά της Ευρώπης για το 2020:
 1. Πάρος
 2. Μήλος
 3. Σικελία, Ιταλία
 4. Αζόρες, Πορτογαλία
 5. Χβαρ, Κροατία
 6. Κρήτη
 7. Ισχία, Ιταλία
 8. Μαγιόρκα, Ισπανία
 9. Μαδέιρα, Πορτογαλία
 10. Ρόδος
 11. Σαντορίνη
 12. Orkney Islands, Σκωτία
 13. Shetland Islands, Σκωτία
 14. Gozo, Μάλτα
 15. Σαρδηνία, Ιταλία
 16. Κανάρια Νησιά, Ισπανία
 17. Skye and the Hebrides, Σκωτία
 18. Κέρκυρα
 19. Κάπρι, Ιταλία
 20. Μύκονος
Ολόκληρο το άρθρο για τα 20 κορυφαία νησιά στην Ευρώπη ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: