Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Μεγάλο φιάσκο στον ΠΑΟΚ με ληγμένα δελτία υγείας 12 ποδοσφαιριστών - Έξαλλος ο Σαββίδης

Η τιμωρία που προβλέπεται σε περίπτωση ένστασης της ΑΕΚ

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να είχε κλειδώσει την πρόκριση στα προκριματικά του UEFA Champions League μετά το χθεσινό 0-0 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ωστόσο μετά το τέλος του αγώνα είχαμε μια αποκάλυψη… “βόμβα” που φέρνει τα πάνω κάτω.

Συγκεκριμένα, προέκυψε πρόβλημα με δελτία υγείας ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ τα οποία δεν είναι θεωρημένα από τις 5 Ιουλίου.

 Ο Ντάνι Μακέλι, ο οποίος ήταν διαιτητής στο ματς του “δικεφάλου του Βορρά” με την ΑΕΚ, ανάφερε το γεγονός στο φύλλο αγώνος κι ως εκ τούτου η “Ένωση” έχει δικαίωμα να κάνει ένσταση εντός 48 ωρών ώστε να πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά.

Πριν από την έναρξη του αγώνα ο τέταρτος διαιτητής της συνάντησης, Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος, φώναξε τους εκπροσώπους και των δυο ομάδων, Βασίλη Δημητριάδη και Δημήτρη Σαραϊδάρη και τους ενημέρωσε για το θέμα που υπάρχει με τα δελτία του ΠΑΟΚ διότι δεν είναι θεωρημένα από τις αρχές του μήνα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη συναίνεση των δύο ομάδων και εν τέλει 12 από τους παίκτες των φιλοξενούμενων από όσους αγωνίστηκαν στο ΟΑΚΑ είχαν… ληγμένα δελτία.

Μάλιστα, το ίδιο πρόβλημα υπήρχε και στο ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά και σε αυτό με τον Παναθηναϊκό που προηγήθηκαν. Ωστόσο, φαίνεται ότι διέλαθε της προσοχής των αρμοδίων και πλέον δεν υπάρχει δυνατότητα για να γίνει ένσταση, αφού έχει παρέλθει το 48ωρο.

Για το συγκεκριμένο θέμα ενημερώθηκε ο Ιβάν Σαββίδης, με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να είναι σε έξαλλη κατάσταση, μη μπορώντας να πιστέψει την γκάφα που έχει γίνει και έβαλε σε τόσο δύσκολη θέση την ομάδα.

Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ ζήτησε να ξεκινήσουν άμεσα όλες οι ενέργειες για να αποδοθούν ευθύνες. Να αναφέρουμε ότι οι ίδιοι οι ιθύνοντες του συλλόγου της Θεσσαλονίκης, παραδέχονταν μετά τη λήξη του ματς ότι όντως υπάρχει πρόβλημα με τα δελτία των παικτών.

Η τιμωρία που προβλέπεται σε περίπτωση ένστασης της ΑΕΚ

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο του ΚΑΠ, η ένσταση για αντικανονική συμμετοχή δεν καταχωρείται στο φύλλο αγώνα αλλά κατατίθεται στην διοργανώτρια αρχή, μέσα σε δύο εργάσιμες ημέρες από την ημέρα του αγώνα.

Ως ποινή από το άρθρο 23, προβλέπεται απώλεια του αγώνα, αφαίρεση τριών βαθμών και πρόστιμο από 8.000 έως 40.000 ευρώ εφόσον κατατεθεί ένσταση για αντικανονική συμμετοχή και γίνει δεκτή από το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Superleague.

Όπως σημειώνεται, μάλιστα, στο άρθρο 18, τιμωρία (ποινή απαγόρευσης διεύθυνσης αγώνων έως και 3 μήνες) προβλέπεται και για τον διαιτητή, αφού θα έπρεπε να απαγορεύσει τη συμμετοχή ποδοσφαιριστή χωρίς θεωρημένη κάρτα υγείας, ωστόσο από τη στιγμή που την αναμέτρηση «σφύριξε» ξένος διαιτητής, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα υποστεί κάποια κύρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom