Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Spiegel: Περιστατικό με τουρκικά πυρά κατά Γερμανού της Frontex στον Εβρο


Περιστατικό με πυροβολισμό από Τούρκο στρατιώτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα δημοσιοποιεί το Spiegel.

Το περιστατικό σημειώθηκε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του γερμανικού Μέσου στις 7.15 το βράδυ της Τρίτης όταν Γερμανοί συνοριοφύλακες της Frontex διαπίστωσαν, παρατηρώντας με κιάλια, έναν Τούρκο στρατιώτη να στοχεύει με αυτόματο όπλο προς την ελληνική πλευρά.

Ο Τούρκος στρατιώτης αφού έκανε μία προσβλητική χειρονομία προς τους Γερμανούς αποχώρησε, ενώ άλλοι Τούρκοι στρατιώτες φώναζαν «έλα, έλα».
Λίγο αργότερα εμφανίστηκαν άλλοι έξι Τούρκοι στρατιώτες και στόχευσαν εκ νέου με τα όπλα τους προς την πλευρά των Ελλήνων και Γερμανών συνοριοφυλάκων.



Επικαλούμενο εσωτερικό έγγραφο της Frontex, το Spiegel αναφέρει ότι υπήρξε τουλάχιστον ένας πυροβολισμός, χωρίς τραυματισμό. Ο Γερμανός στρατιωτικός, αναφέρει το δημοσίευμα έσπευσε να καλυφθεί, ενώ δεν έχει εντοπιστεί που κατέληξε η σφαίρα.

Σχολιάζοντας ότι οι σχέσεις μεταξύ Frontex και Τουρκίας είναι εδώ και καιρό τεταμένες, το Spiegel προσθέτει ότι την επομένη του περιστατικού, ο Έλληνας υφυπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος τηλεφώνησε στον επικεφαλής της Frontex Fabrice Leggeri.

Μεταξύ άλλων, κατά το δημοσίευμα, συζήτησαν τη δυνατότητα αποστολής περισσότερων αξιωματούχων της δύναμης της Frontex στην Ελλάδα.
https://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom