Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Η αλήθεια για την παραίτηση του δημοσίου από τις αναιρέσεις για την υπόθεση Marfin


Η απόφαση της Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) για την παραίτηση του δημοσίου από τις αναιρέσεις για την υπόθεση Marfin και τα πραγματικά γεγονότα.

H είδηση: Η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) με ομόφωνη απόφασή της αποφάσισε την παραίτηση του Ελληνικού Δημοσίου από τις αναιρέσεις, τις οποίες είχε ασκήσει κατά των αποφάσεων που επιδίκαζαν αποζημιώσεις 2,2 εκατ. ευρώ στους συγγενείς των θυμάτων της 5ης Μαϊου 2010, στο κτίριο της τράπεζας Marfin, στο κέντρο της Αθήνας.
Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΝΣΚ ομόφωνα (με 68 ψήφους) τάχθηκε υπέρ της παραίτησης του Δημοσίου από την αναίρεση που είχε ασκήσει κατά τεσσάρων αποφάσεων του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που είχαν επιδικάσει αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων της Marfin. 

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας, το ΝΣΚ αναμένεται να προσέλθει στο Α’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να καταθέσει τις παραιτήσεις του Ελληνικού Δημοσίου από τις αναιρέσεις που έχει ασκήσει κατά των αποφάσεων του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, με τις οποίες δικαιώθηκαν οι συγγενείς των θυμάτων και τους επιδικάσθηκαν αποζημιώσεις ύψους 2,2 εκατ. ευρώ.
Πώς φτάσαμε στη συγκεκριμένη απόφαση - Τα πραγματικά γεγονότα 
Πολλά ΜΜΕ ήδη ανακοινώνουν την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους σαν συνέχεια της παρέμβασης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. 
Διαβάστε τι συνέβη και ο πρωθυπουργός προέβη στη συγκεκριμένη «παρέμβαση», μετά τις αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου στον Real fm, και βγάλτε τα συμπεράσματα για το κατά πόσο πρόκειται για «πρωτοβουλία» του Κυριάκου Μητσοτάκη. 
https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom