Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Εισαγγελέας Γρεβενών: “Να επιστρέψει οριστικά στη φυλακή ο παιδεραστής του Ρεθύμνου”


Να ανακληθεί η υφ´ όρων απόλυση του καταδικασμένου σε 401 χρόνια φυλάκιση για ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλίκων και να επιστρέψει οριστικά στη φυλακή πρότεινε προς το δικαστικό συμβούλιο η εισαγγελέας Γρεβενών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελική λειτουργός κρίνει ότι επιβάλλεται η συνέχιση έκτισης της ποινής του  παιδεραστή του Ρεθύμνου, προπονητή Νίκου Σειραγάκη, «για να προληφθεί κίνδυνος της δημόσιας τάξης από την τέλεση από τον ίδιο παρόμοιων εγκλημάτων με αυτά για τα οποία καταδικάστηκε».

Υπενθυμίζεται ότι ο κατάδικος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα σε περιοχή εκτός της δηλωθείσας κατοικίας του στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, ενώ στους ένοικους της πολυκατοικίας σε διαμέρισμα της οποίας είχε δηλώσει ότι κατοικούσε ήταν παντελώς άγνωστο πρόσωπο.

Η αποφυλάκισή του είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, καθώς ο 56χρονος είχε καταδικαστεί σε καθείρξεις 401 ετών (εκτιτέα τα 20 χρόνια) για ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλίκων.

Μάλιστα η πολύκροτη αποφυλάκιση είχε προκαλέσει την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος είχε ζητήσει αντίγραφα της δικογραφίας προκειμένου να εξεταστεί αν μπορούσαν να ασκηθούν όλα τα ένδικα μέσα κατά του βουλεύματος της της υφ' όρον απόλυσής του.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση συντρέχει νόμιμη περίπτωση να ανακληθεί η χορηγηθείσα στον συγκεκριμένο άνθρωπο υφ´ όρων απόλυση λόγω της παραβίασης της διαμονής του σε συγκεκριμένο τόπο προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του το οποίο είναι έπτα έτη, δέκα μήνες και 25ημέρες.

Την τελική απόφαση αναμένεται να λάβει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

Υπενθυμίζεται πως με διατάξεις των εισαγγελέων αρχικά Γρεβενών και στη συνέχεια Θεσσαλονίκης ο Ν.Σειραγάκης κρατείται προσωρινά.

Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό μας φάκελο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom