Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Τι πραγματικά συμβαίνει στον Έβρο - Το μικρό τουρκικό τετελεσμένο και τα καμώματα του Δένδια


Ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε γελοιότητα και ανευθυνότητα τις πληροφορίες ότι ελληνικό έδαφος στον Έβρο έχει καταληφθεί από Τούρκους στρατοχωροφύλακες. Εάν, ωστόσο, θέλει ο ίδιος να διατηρήσει τη
σοβαρότητα που επιβάλει το αξίωμά του, θα πρέπει να εξηγήσει γιατί η Αθήνα προέβη σε διάβημα προς την Άγκυρα. Ποιο ακριβώς ήταν το περιεχόμενο της ελληνικής διαμαρτυρίας; Γιατί εάν δεν υπάρχει καμία παραβίαση εκ μέρους των Τούρκων δεν θα υπήρχε και λόγος να γίνει διάβημα.

Για να βγάλουμε άκρη, όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όλα ξεκίνησαν στις 11 Μαΐου, στην περιοχή Μελισσοκομείο στο Πέπλο, λίγο νοτιότερα των Φερών, όταν έγινε προσπάθεια εκ μέρους της ελληνικής πλευράς να βάλει πασάλους. Σκοπός ήταν η έγερση εμποδίων με σκοπό να αποτραπεί –ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που πέφτει η στάθμη του ποταμού– η παράνομη είσοδος μεταναστών.

Στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει μία έκταση περίπου 9.000 στρεμμάτων που βρίσκεται ανατολικότερα της κύριας κοίτης του ποταμού και η οποία ανήκει στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον επίσημο χάρτη του 1926.

Ας σημειωθεί πως σε άλλη περιοχή υπάρχει και τουρκική έκταση περίπου 8.000 στρεμμάτων δυτικότερα της κύριας κοίτης. Στις εν λόγω περιοχές υπάρχουν πυργίσκοι που καταδεικνύουν την ελληνική και αντιστοίχως τουρκική κυριαρχία, αλλά μετά από συμφωνία δεν είναι επανδρωμένοι με στρατιώτες.

Σε ένα σημείο της ελληνικής έκτασης εμβαδού περίπου 16 στρεμμάτων, υπάρχει ένα έλος που αυτή την εποχή ξεραίνεται. Είναι ακριβώς σ' αυτό το σημείο που έχουν στήσει σκηνές Τούρκοι στρατοχωροφύλακες.

Κι αυτό το σημείο, σύμφωνα με πηγές από τη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού είναι ελληνικό έδαφος κύριε Δένδια. Κι αν θεωρείτε ότι δεν είναι έτσι, αντί για χαρακτηρισμούς, ξεκαθαρίστε επισήμως εάν αυτό ισχύει ή όχι. Εάν δεν το πράξετε, το επίμαχο τουίτ σας δεν είναι τίποτα περισσότερο από εύκολες κουβέντες που σκοπό τους είναι να θολώσουν τα νερά. Αυτές τις ημέρες, άλλωστε, έχετε πει κι άλλα προβληματικά, τα οποία σχολιάζω παρακάτω....

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου του Σταύρου Λυγερού ΕΔΩ


Διαβάστε κι αυτό:
Σάλος στα διεθνή ΜΜΕ για κατάληψη εδάφους στον Έβρο από Τουρκία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom