Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Με πορεία συνεχίζεται αυτή την ώρα το μαζικό συλλαλητήριο εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών και φοιτητών (φωτο)

Στα Προπύλαια το νέο συλλαλητήριο ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, συνεχίζεται αυτή την ώρα το μαζικό συλλαλητήριο εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών και φοιτητών, ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Με συνθήματα όπως «Οι εκπαιδευτικοί έχουνε φωνή, αυτό το νομοσχέδιο δεν θα κατατεθεί», οι διαδηλωτές ξεκαθαρίζουν ότι με τον αγώνα τους θα ακυρώσουν τους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, ενώ με το σύνθημα «Εργάτη κάνε υπόθεση δική σου, το μέλλον και τη μόρφωση που θα χει το παιδί σου» καλούν σε συστράτευση σε αυτόν τον αγώνα και τους άλλους εργαζόμενους.

Ανάμεσα στα συνθήματα που κυριαρχούν, είναι και αυτό που σχημάτισαν οι εκπαιδευτικοί κρατώντας πικέτες και ανέφερε «Το ριάλιτι δεν είναι για σχολεία, τις κάμερες να βάλετε μες στα υπουργεία».






Στα Προπύλαια το νέο συλλαλητήριο ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Νωρίτερα το μεσημέρι στα Προπύλαια ξεκίνησε το συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα σωματεία των εκπαιδευτικών, με τη συμμετοχή γονέων, μαθητών και φοιτητών, με κύριο αίτημα να μην κατατεθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, που έφερε εν μέσω καραντίνας το υπουργείο Παιδείας, και το οποίο χειροτερεύει τη λειτουργία του σχολείου, αυξάνει τον αριθμό μαθητών ανά τάξη, μετατρέπει το Λύκειο -ακόμα περισσότερο- σε εξεταστική αρένα, βάζει «κόφτη» στη φοίτηση των μαθητών στα ΕΠΑΛ και υψώνει νέους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες καταγγέλλουν την κατάπτυστη τροπολογία για την τοποθέτηση καμερών μέσα στην τάξη και μετατροπή του μαθήματος σε ριάλιτι, ενώ συνεχίζουν να προβάλλουν και το αίτημα για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια και την υγιεινή μαθητών και εκπαιδευτικών, με την επαναλειτουργία των σχολείων.

Στη συγκέντρωση στα Προπύλαια, έγιναν χαιρετισμοί από εκπροσώπους Σωματείων των εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών, από φοιτήτρια, μέλος του ΦΣ Ιστορικού – Αρχαιολογικού, από εκπρόσωπο της ΑΣΓΜΕ καθώς και από μαθητή, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών της Αθήνας.

Στην κινητοποίηση παραβρίσκεται, μεταφέροντας την αλληλεγγύη του ΚΚΕ, ο βουλευτής του Κόμματος, Μανώλης Συντυχάκης, καθώς και αντιπροσωπεία της ΟΓΕ.







https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom