Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση του παιδεραστή του Ρεθύμνου (βίντεο)


Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ζήτησε να του διαβιβαστούν άμεσα η δικογραφία και το βούλευμα σχετικά με την υπόθεση της αποφυλάκισης του παιδεραστή από την Κρήτη, που είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκιση για επιθέσεις σε 36 παιδιά.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα εξετάσει την υπόθεση και θα δει αν μπορεί να ασκηθεί κάποιο δικονομικό μέσο.

Οι δυνατότητες που υπάρχουν είναι δύο: είτε να ασκήσει έφεση ο τοπικός εισαγγελέας, είτε να ασκήσει αναίρεση η εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ο Ν.Σ. είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια κάθειρξη από τα οποία εκτιτέα, βάση νόμου, είναι τα 25 έτη για παιδεραστία σε βάρος 36 παιδιών στο Ρέθυμνο όπου ήταν προπονητής!

Ο κατηγορούμενος αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Γρεβενών, αφού εξέτισε μόλις, οκτώ χρόνια και πέντε μήνες κάθειρξης.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, ζήτησε ήδη και του διαβιβάζονται η δικογραφία και το βούλευμα της αποφυλάκισης  και έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για να διαπιστωθεί αν χωρεί άσκηση ένδικου μέσου κατά του επίμαχου βουλεύματος.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το νόμο, σε αυτό το στάδιο, μπορεί μέσα σε ένα μήνα να ασκήσει έφεση ο εισαγγελέας μέχρι και τις 22 ενώ σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να ασκήσει αναίρεση ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Πάντως, σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, τα περιθώρια που έχουν οι δικαστές, μετά την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα είναι προκαθορισμένα και δεν αφήνουν περιθώριο επιλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη υπάρχει στο υπουργείο Δικαιοσύνης μια επιτροπή που εξετάζει όλες τις αλλαγές που έγιναν στον ποινικό κώδικα.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή live news

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό μας φάκελο για την υπόθεση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom