Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Κατάθεση στεφάνων στο Θυσιαστήριο της Λευτεριάς,στον τοίχο της Καισαριανής (φωτο & βίντεο)

Μια μέρα σαν κι αυτή στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής

76 χρόνια πέρασαν από την εκτέλεση των 200 πατριωτών στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την 1η Μάη του 1944.Στον τόπο της θυσίας κατέθεσαν στεφάνια το πρωί της Πρωτομαγιάς 2020 ο Δημήτρης Κουτσούμπας,η ΚΝΕ και το παράρτημα Καισαριανής ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Στεφάνι στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, στον τόπο θυσίας των 200 κομμουνιστών που εκτελέστηκαν την 1η Μάη 1944, κατέθεσε το πρωί της Παρασκευής, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε δήλωσή του ανέφερε:


«Αποτίουμε σήμερα φόρο τιμής στους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν από τους φασίστες κατακτητές, εδώ στην Καισαριανή, την Πρωτομαγιά του 1944. Συνεχίζουμε τον αγώνα τους, συνεχίζουμε για τα ιδανικά τους, μέχρι την οριστική ανατροπή του καπιταλισμού γέννημα θρέμα του οποίου είναι ο φασισμός. Καλή δύναμη, χρόνια πολλά».

Στεφάνια κατέθεσαν, επίσης, ο Νίκος Αμπατιέλος γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και ο Γιώργος Κατημερτζής πρόεδρος του παραρτήματος Καισαριανής ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ. Παραβρέθηκε ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ηλίας Σταμέλος.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τα μέλη του ΚΚΕ που είχαν παραταχθεί κατά μήκος του διαδρόμου φωνάζοντας τα συνθήματα «Από το Σικάγο στην Καισαριανή ζήτω 1η Μάη και η πάλη ταξική» και «Ένας αιώνας αγώνας και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία».

Στο χώρο ένα βιολιστής έπαιζε το «Επέσατε Θύματα» ενώ υπήρχε αναρτημένο πανό με το μήνυμα «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, επίκαιρο όσο ποτέ».

Δείτε το βίντεο:


Σημερινές φωτογραφίες από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής











https://www.902.gr/

Πρωτομαγιά του 1944: Η εκτέλεση των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή



Μια μέρα σαν κι αυτή στο Θυσιαστήριο της Λευτεριάς,στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής με τον φακό του υπογράφοντος

Στο τέρμα της ο οδού Πανιωνίου,όπως βαδίζουμε από την Εθνικής Αντιστάσεως προς το Βύρωνα, στρίβουμε αριστερά στην Ηρώων Σκοπευτηρίου και βλέπουμε μπροστά μας το "ΘΥΣΙΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ",που πλέον ανήκει στο λαό της Καισαριανής.

Ας μπούμε μέσα σιωπηλά,χωρίς λόγια να τιμήσουμε και μεις τους εκατοντάδες πατριώτες που εκτελέστηκαν στο χώρο του Σκοπευτηρίου στην Κατοχή από τους Γερμανούς κατακτητές....


































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom