Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Τραγωδία στη Ρωσία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί έπειτα από φωτιά σε νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό (βίντεο)


Τραγωδία στη Ρωσία. Σε νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο "Saint George" τουλάχιστον πέντε ασθενείς έχασαν τη ζωή τους μετά τη φωτιά που ξέσπασε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με το rt.com, άλλα 150 άτομα, προσωπικό και ασθενείς απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο και έτσι κατάφεραν να διασωθούν.

Σύμφωνα με πηγές, τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά δεν έχουν ξεκαθαριστεί ακόμα. Η φωτιά φαίνεται ότι εκδηλώθηκε σε μια περιοχή 10 τετραγωνικών μέτρων και οι νεκροί νοσηλεύονταν στην ομάδα εντατικής θεραπείας.

Δείτε το βίντεο του rt.com:

Τουλάχιστον πέντε άτομα πέθαναν, ανέφεραν αξιωματούχοι στα τοπικά ΜΜΕ. Αναφέροντας πηγές, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τα θύματα ήταν ασθενείς που λάμβαναν τεχνητό αερισμό των πνευμόνων. Εκκενώθηκε το νοσοκομείο και απομακρύνθηκαν περίπου 150 άτομα.

Το νοσοκομείο επανατοποθετήθηκε για τη θεραπεία ασθενών Covid-19 μετά την έναρξη της επιδημίας, και έχει περισσότερα από 5.480 κρεβάτια. Οι πυροσβέστες αναπτύχθηκαν στη σκηνή και η πυρκαγιά αναφέρεται ότι είναι υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, μια ομάδα ανταπόκρισης κλήθηκε προηγουμένως στο νοσοκομείο την 1η Μαΐου για να εξουδετερώσει μια χημική διαρροή στον τρίτο όροφο.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά ευρήματα, η αιτία της πυρκαγιάς ήταν βραχυκύκλωμα. Μια πηγή είπε στην Interfax ότι η φωτιά ξέσπασε σε έναν από τους αναπνευστήρες. «Οι συσκευές εξαερισμού τεχνητού πνεύμονα λειτουργούν στα όριά τους. Τα προκαταρκτικά στοιχεία αναφέρουν ότι ένας από αυτούς υπερφορτώθηκε και ξέσπασε σε φλόγες, οι οποίες προκάλεσαν τη φωτιά », εξήγησε η πηγή.
https://rt.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom