Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Ζωγράφου: Η αλβανική συμμορία και ο Τίτι - “Ορμητήριο” των κακοποιών η εστία της Πολυτεχνειούπολης (φωτο)


Κύκλο βίας και νόμο της σιωπής είχε επιβάλλει η εγκληματική ομάδα του Αλβανού κακοποιού Αστρίτ ή Τίτι με αφετηρία την περιοχή του Ζωγράφου. Μάλιστα, η σκληρή συμμορία – φαμίλια εφορμούσε μέσα από την Πολυτεχνειούπολη για να επιδοθεί στις παράνομες δραστηριότητές της.

Η συμμορία που εξάρθρωσε πρόσφατα η Ασφάλεια Αττικής, και είχε μετατρέψει την παλιά εστία της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου σε ορμητήριό της, έχει βάθος και ίσως διασύνδεση μ’ έναν από τους πλέον επικίνδυνους Αλβανούς κακοποιούς που έδρασαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Τον Αστρίτ η «Τίτι».

Ο 37χρονος Αλβανός που συνελήφθη πρόσφατα και έπειτα από επεισοδιακή καταδίωξη με πυροβολισμούς στην πύλη της Πολυτεχνειούπολης στην περιοχή του Ζωγράφου, φέρεται από τους έμπειρους αστυνομικούς της Ασφάλειας ως «κολλητός» του Τίτι, ενώ ο 28χρονος συνεργός του, που κατάφερε να διαφύγει την σύλληψη, είναι ανιψιός του επικίνδυνου Αλβανού κακοποιού, ο οποίος, έπειτα από την απόδρασή του από το Μεταγωγών το καλοκαίρι του 2019, είχε διαφύγει στην Αλβανία, προκειμένου να γλυτώσει τον εντοπισμό και την σύλληψή του από τους Έλληνες αστυνομικούς.


Από του Ζωγράφου στην Αλβανία
Μάλιστα και σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, ο Τίτι όταν διέφυγε στην Αλβανία, το καλοκαίρι του ’19 και έπειτα από την επεισοδιακή απόδρασή του από το Μεταγωγών και μάλιστα με ομηρία γυναίκας αστυνομικού, δεν απέφυγε τα μπλεξίματα με το Νόμο.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο Τίτι πλέον κρατείται στις κεντρικές φυλακές υψίστης ασφαλείας των Τιράνων, κατηγορούμενος για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, έπειτα από οικογενειακό επεισόδιο, οπλοφορία και οπλοκατοχή, καθώς την στιγμή τις σύλληψής του αντιστάθηκε και τράβηξε όπλο στους Αλβανούς αστυνομικούς.

Επιπλέον, και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν το ενδεχόμενο ο φίλος και ο ανιψιός του Τίτι να είναι οι άνθρωποι που τελικά τον βοήθησαν να διαφύγει στην Αλβανία, αμέσως μετά την απόδρασή του από Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη, πέρυσι το καλοκαίρι.

Ζωγράφου: Τα «απόνερα» της συμμορίας του Τίτι
Μπορεί ο Τίτι να βρίσκεται πλέον έγκλειστος στης φυλακές των Τιράνων, πλην όμως τα «παιδιά» του, οι συγγενείς και οι φίλοι του, συνέχισαν να δραστηριοποιούνται στην παρανομία στην χώρα μας.

Ο 37χρονος κολλητός του Τίτι μαζί με τον 28χρονο ανιψιό του και άλλους Αλβανούς κακοποιούς, επίσης γνωστούς του Τίτι, το Μάιο του 2019 είχαν απαγάγει στην περιοχή του Ζωγράφου το 17χρονο γιο γνωστού δημοσιογράφου.

Οι δράστες πήραν από το παιδί τα κλειδιά του σπιτιού του, και αφού τον υποχρέωσαν με την βία να τους πει την διεύθυνση κατοικίας του, τον κράτησαν όμηρο και φυλακισμένο στο χώρο αποσκευών κλεμμένου αυτοκινήτου μέχρι να καταφέρουν να ληστέψουν την οικογένειά του, στο σπίτι τους στο Παγκράτι.

Παράλληλα και όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος ληστειών της Ασφάλειας Αττικής, ο συλληφθείς μαζί με τον 28χρονο καταζητούμενο συνεργό του, είχαν κάνει κατάληψη σε δωμάτια της παλιάς φοιτητικής εστίας στην Πολυτεχνειούπολη, και στην κυριολεξία είχαν ρημάξει στις κλοπές τα γραφεία των καθηγητών, αλλά και τα εργαστήρια, τόσο του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, όσο και του Πολυτεχνείου.

Εκτός αυτού διαπιστώθηκε πως – σε συνεργασία μ’ άλλη ομάδα Αλβανών, που επίσης είχε καταλάβει δωμάτια της φοιτητικής εστίας – πραγματοποιούσαν διακίνηση ναρκωτικών σε φοιτητές και χρήστες και μάλιστα το χασίς το προμηθεύονταν από άλλο Αλβανό, ο οποίος είχε δημιουργήσει φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης, σε περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής εισέβαλαν στα δωμάτια που διέμεναν οι Αλβανοί κακοποιοί και ανακάλυψαν πλήθος κλοπιμαίων, όπως φαίνεται και από τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες.

Ζωγράφου: Καταδίωξη θρίλερ και σύλληψη
Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ακόμα και πανάκριβους φασματογράφους που είχαν κλέψει από τα εργαστήρια του Πολυτεχνείου οι δυο δράστες – προφανώς και δεν γνώριζαν περί τίνος πρόκειται – και δεν είχαν βρει αγοραστές για αυτό το «περίεργο μηχάνημα που δεν ξέρω τι διάολο δουλειά κάνει» όπως έλεγαν χαρακτηριστικά οι δύο κακοποιοί.

Η σύλληψη του 37χρονου – όπως προαναφέρθηκε – ήταν επεισοδιακή καθώς οι αστυνομικοί τον εντόπισαν την περασμένη εβδομάδα να κινείται με κλεμμένο αυτοκίνητο, κοντά στην Πολυτεχνειούπολη. Αμέσως ξεκίνησε άγρια καταδίωξη, η οποία κατέληξε στην κεντρική πύλη του Πολυτεχνείου στην περιοχή του Ζωγράφου.

Εκεί, αρχικά το αυτοκίνητο του δράστη ακινητοποιήθηκε και όταν οι αστυνομικοί κατέβηκαν από τα αυτοκίνητά τους για να τον συλλάβουν, αυτός έβαλε μπροστά και προσπάθησε να τους παρασύρει. Τότε ένας από τους αστυνομικούς πυροβόλησε στα λάστιχα του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα την πλήρη ακινητοποίησή του και την σύλληψη του επικίνδυνου κακοποιού.
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom