Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Δίνουν 8.314 ευρώ μισθό σε νέα golden boys - Επίδειξη θράσους από τον Κωστή Χατζηδάκη (βίντεο)

Δικαιολογεί τους μισθούς των golden boys o Μπάμπης Παπαδημητρίου

Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής,η οποία κατατέθηκε το βράδυ της Παραμονής της Πρωτομαγιάς και συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη για το περιβάλλον, διπλασιάζει η κυβέρνηση τον μισθό στελεχών της ΕΔΕΥ.

Όπως αποκαλύπτει η Αυγή του Σαββάτου 2/5/20 σε δημοσίευμα της, πριν από αυτή την εμβόλιμη τροπολογία τα στελέχη θα έπαιρναν περίπου 4.600 ευρώ ενώ τώρα το ποσό αυτό εκτινάσσεται στα 8.314 ευρώ!

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο, κι ενώ από το φθινόπωρο οι καταναλωτές άρχισαν να επιβαρύνονται με αυξήσεις 16% στα τιμολόγια της ΔΕΗ, επικυρώθηκαν προκλητικές αμοιβές στη διοίκηση της εταιρείας. Μάλιστα το θέμα είχαν καταγγείλει με ερώτηση στη Βουλή 38 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Η κυβέρνηση ορίζει μισθό 8134 ευρώ στα Golden Boys" και για άλλη μια φορά αναιρεί τις εξαγγελίες της ματαιώνοντας την αύξηση του κατώτατου μισθού για το 2020.

Να σημειωθεί ότι ο Κωστής Χατζηδάκης βράδυ παραμονής της Πρωτομαγιάς έφερε τη ρύθμιση στην Βουλή για τα golden boys για να περάσει εν κρυπτώ και όσο γίνεται απαρατήρητη. Τις υπέρογκες αυξήσεις είχε καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ είχε καταθέσει και σχετική ερώτηση στην Βουλή.

Η αύξηση στους μισθούς από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν το 2019 στο 11% για τον κατώτατο και 25% στους νέους με πλήρη κατάργηση του υποκατώτατου που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση Σαμαρά.

"Η Κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει πολλά στους λίγους και τίποτα στους πολλούς" σχολιάζει ο Εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας .

"Την ώρα που η κυβέρνηση ορίζει μηνιαίο μισθό 8.134 ευρώ για τα golden boys των ΔΕΚΟ(νομοσχέδιο Υπουργείου Περιβάλλοντος), με το άρθρο 14 της σημερινής Π.Ν.Π. (2.5.2020), ματαιώνει την εξαγγελθείσα για το 2020 αύξηση του κατώτατου μισθού, με τον οποίο αμείβονται 700.000 εργαζόμενοι!Η Κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει πολλά στους λίγους και τίποτα στους πολλούς!"

Ακύρωση της αύξησης του κατώτατου μισθού για το 2020, μειώσεις μισθών 50%

Η κυβερνηση οριζει μισθό 8134 ευρω στα Golden Boys ενώ με ΠΝΠ ξημερώματα Σαββάτου ακυρώνει την αύξηση του κατώτατου μισθού όπως ενημέρωσε ο συντάκτης της ΑΥΓΗΣ Ανδρέας Πετρόπουλος.

Με ΠΝΠ ξημερωματα Σαββατου ματαιώνει την εξαγγελθείσα αυξηση του κατωτατου μισθου για το 2020."

"Και επεκτείνει την εκ περιτροπής εργασία, μειωνοντας στο 50% όλους τους μισθούς."


Δικαιολογεί τους μισθούς των golden boys o Μπάμπης Παπαδημητρίου

Ο βουλευτής της Ν.Δ., Μπάμπης Παπαδημητρίου, μιλώντας στην τηλεόραση του Kontra επιβεβαίωσε την αύξηση των μισθών, όμως έσπευσε να δικαιολογήσει την επιλογή της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων αφενός ότι «πρέπει να είναι καλοί οι μισθοί όσων αναλαμβάνουν υψηλές θέσεις» κι αφετέρου πως «δεν είναι υψηλοί ιδιαίτερα» οι εν λόγω μισθοί, καθώς «μετά τους φόρους φτάνουν τις «3.500 με 4.000 το πολύ».


Όταν τον ρώτησε η δημοσιογράφος αν θα έλεγε τα ίδια επί ΣΥΡΙΖΑ εκείνος απάντησε θετικά ενώ όταν του θύμισε ότι το κόμμα του έβγαζε στα μανταλάκια μετακλητούς των 1000 ευρώ ο κ. Παπαδημητρίου είπε το απίστευτο:

«Εγώ δεν έχω καμία ευθύνη για το τι έλεγε η Ν.Δ. Εγώ είμαι από τον Ιούνιο και μετά.»!!!

Στο θέμα των μισθών της ΕΔΕΥ (Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων), αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, που δήλωσε πως «την ώρα που ο κ. Χατζηδάκης διπλασιάζει τις αμοιβές των στελεχών της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (από τα 4.600 στα 8.314 ευρώ), όπως αποκαλύπτει σήμερα η Αυγή, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Βρούτσης ακυρώνουν την εξαγγελθείσα αύξηση του κατώτατου μισθού για το 2020 και παρατείνουν το καθεστώς της αναστολής των συμβάσεων. Κι όλα αυτά με τροπολογίες εν κρυπτώ σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου».

Συνεχίζοντας ο κ. Χαρίτσης μίλησε για ξεκάθαρη, στρατηγική επιλογή του Μαξίμου: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει με τον πιο προκλητικό τρόπο τις πραγματικές της προτεραιότητες για την κοινωνία και την οικονομία, εν μέσω πανδημίας: πολλά για τους λίγους, λίγα - ή μάλλον τίποτα - για τους πολλούς. Δεν πρόκειται για αστοχία προφανώς, αλλά για μια ξεκάθαρη στρατηγική επιλογή, τις συνέπειες της οποίας θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολύ σύντομα ο κ. Μητσοτάκης».

Το "ξεπούλημα" εθνικών ενεργειακών υποδομών έρχεται να προστεθεί στην καταστροφή των προστατευόμενων περιοχών, τους «σκηνοθετημένους» περιβαλλοντικούς ελέγχους, τα τεράστια αιολικά πάρκα, την κατάργηση κάθε κανόνα περιβαλλοντικής προστασίας

Σε διαδήλωση, έξω από τη Βουλή, ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος και τη λεηλασία του φυσικού πλούτου καλούν, τη Δευτέρα, 120 περιβαλλοντικές οργανώσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom