Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Επίθεση με βιτριόλι: Τα 3 σενάρια,τα 2 επεισόδια, οι 12 ώρες βίντεο και οι 4 κύκλοι μαρτύρων (φωτο & βίντεο)


Σήμερα η απάντηση από το Χημείο του κράτους για την ουσία που έριξε η «μαύρη χήρα» στην Ιωάννα - Η μαρτυρία του πρώην αστυνομικού και το πρόσωπο που έψαξε ήδη η αστυνομία.

Δύο άγρια επεισόδια που σημάδεψαν τη ζωή της Ιωάννας και κατέληξαν στο Αστυνομικό Τμήμα, με βαριές κατηγορίες εκατέρωθεν και μηνύσεις, έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας για την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα.

Η ξανθιά ασφαλίστρια, ένα πρόσωπο ιδιαίτερα δραστήριο, πρωταγωνίστησε σε δύο θερμά σκηνικά που διαδραματίστηκαν το 2014 και το 2017, τα οποία όμως έδειχνε να έχει ξεπεράσει αφήνοντας πίσω το παρελθόν που την πλήγωσε.

Παράλληλα ερευνώνται τα πολλά ταξίδια που έκανε η 34χρονη σε χλιδάτους προορισμούς, όπως το Ντουμπάι, προκειμένου να βρεθεί η άκρη του νήματος και να λυθεί το μυστήριο με το βιτριόλι.

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο του protothema.gr για τα 75 δευτερόλεπτα της φρίκης για την Ιωάννα


Ο φάκελος «Βιτριόλι» αποτελεί για την Αστυνομία μια υπόθεση πρώτης προτεραιότητας και η ειδική ομάδα που έχει συσταθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και το Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας εξετάζει τρία σενάρια για να λύσει τον γρίφο και να φτάσει στην ξανθιά μασκοφόρο με τα μαύρα ρούχα που έκαψε το πρόσωπο της Ιωάννας.

Το πρώτο και πιο πιθανό θέλει πίσω από την επίθεση με οξύ να κρύβονται προσωπικές διαφορές, και ειδικότερα ερωτική αντιζηλία, με την πληγωμένη γυναίκα να μετατρέπεται σε «μαύρη χήρα» και να σβήνει τη δίψα για εκδίκηση με βιτριόλι, έτσι ώστε να αποδώσει τη «δικαιοσύνη» που όρισε το αρρωστημένο της μυαλό.

Το δεύτερο σενάριο, που συγκεντρώνει σαφώς λιγότερες πιθανότητες, θέλει το χτύπημα να έγινε για επαγγελματικούς λόγους. Γι’ αυτό και επελέγη το σημείο όπου εργάζεται η 34χρονη.

Ελάχιστες πιθανότητες συγκεντρώνει και το ενδεχόμενο να πρόκειται για μια μανιακή γυναίκα που για τους δικούς της λόγους επιτέθηκε σε μια εμφανίσιμη γυναίκα με σκοπό να καταστρέψει το όμορφο πρόσωπό της.

Οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους υλικό 12 ωρών από κάμερες και εξετάζουν αν αυτές έχουν καταγράψει τη μαυροφορεμένη μασκοφόρο. Εχουν συνομιλήσει με το θύμα δύο φορές για 15 λεπτά, χωρίς όμως να καταφέρουν να πάρουν στοιχεία για την ταυτότητα της γυναίκας ή κάτι που θα τους οδηγήσει σε στοχευμένες κατευθύνσεις.

Σήμερα, μάλιστα, θα έχουν τα αποτελέσματα από την ανάλυση του Γενικού Χημείου του Κράτους όσον αφορά το καυστικό υγρό που χρησιμοποίησε η «μαύρη χήρα» για να παραμορφώσει το πρόσωπο της Ιωάννας.

Τα δύο επεισόδια

Οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ., που ανέλαβαν να εξιχνιάσουν την υπόθεση, το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να συνθέσουν το προφίλ του θύματος. Οπως διαπίστωσαν, λοιπόν, η γεννημένη στις 7 Μαρτίου του 1986 στο χωριό Λουτρό της Αμφιλοχίας Ιωάννα είναι ένα κορίτσι με εντυπωσιακή εμφάνιση που έφυγε από το χωριό τελειώνοντας το Λύκειο για να αναζητήσει μια καλύτερη ζωή στην πρωτεύουσα.

Δεν φαίνεται να αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες, ούτε να έχει ανοιχτούς λογαριασμούς και η μόνη εμπλοκή με τις Αρχές ήταν δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν.

Η πρώτη φορά που έμπλεξε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και του νόμου ήταν το 2014, τότε που βίωσε έναν έντονο χωρισμό από μια σχέση η οποία την πλήγωσε βαθιά και έκανε τους δύο πρώην συντρόφους να περάσουν το κατώφλι του Αστυνομικού Τμήματος Καλλιθέας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει βαριές κουβέντες, άγρια σκηνικά, αλληλοκατηγορίες και μηνύσεις. Το τι συνέβη τότε αλλά και η συνέχεια αυτής της κατάστασης έχουν μπει στο μικροσκόπιο της ειδικής ομάδας της Ασφάλειας και ερευνώνται εξονυχιστικά.

Σκοπός είναι να διαπιστώσουν αν κάποια από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα έχουν ανάμειξη στο φρικαλέο σκηνικό της περασμένης Τετάρτης στα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας στην Καλλιθέα.

Το δεύτερο θερμό σκηνικό διαδραματίστηκε το 2017. Η Ιωάννα βιώνει για δεύτερη φορά έναν πολύ οδυνηρό χωρισμό που χαρακώνει την ψυχή της. Και τότε οι δύο νέοι έφτασαν στα γραφεία του Αστυνομικού Τμήματος, αυτή τη φορά του Μοσχάτου. Μάλιστα, η κοπέλα είχε φτάσει σε σημείο να μηνύσει τον σύντροφό της για ξυλοδαρμό, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν κάποιες αναφορές ακόμη και για βιασμό.

Οι αναλυτές της Ασφάλειας αξιολογούν και το δεύτερο συμβάν ως ιδιαίτερα σοβαρό, που απαιτεί ενδελεχή έρευνα για να διαπιστώσουν την εξέλιξή του. Μέχρι στιγμής, πάντως, σε κανένα σημείο δεν αποδεικνύεται ότι αυτό το συμβάν έχει κάποια σχέση με την υπόθεση.

Η ζωή στην Αθήνα

Τα χρόνια όπου η όμορφη Ιωάννα ζει στην Αθήνα, όπως λένε όσοι τη γνωρίζουν, είναι έντονα, πλούσια σε εμπειρίες, ταξίδια, γνωριμίες και πολλές ωραίες στιγμές. Η 34χρονη, χωρίς να έχει ιδιαίτερες σπουδές, καταφέρνει πάντα να βρίσκει δουλειά και να έχει οικονομική ανεξαρτησία.

Οπως φαίνεται από τα προφίλ της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου ήταν καθημερινά ενεργή, η ζωή της ήταν ιδιαίτερα έντονη. Θα έλεγε κανείς μάλιστα ότι θυμίζουν ταξιδιωτικό οδηγό με φωτογραφίες από την Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Η Ιωάννα λατρεύει την καλή ζωή και έχει βρει το μυστικό να ζει την κάθε στιγμή και να μην πλήττει. Αποτυπώνει με μανία τις ταξιδιωτικές της εμπειρίες και τις ανεβάζει στο Facebook και το Instagram.

Ενα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στην Ολλανδία με φόντο τα κανάλια του Αμστερνταμ, μια ανοιξιάτικη εκδρομή στο κοσμοπολίτικο Ντουμπάι με σαφάρι στην έρημο, μπάνιο και ηλιοθεραπεία κάτω από τον καυτό ήλιο στην παραλία της Τζουμέιρα και απογευματινή επίσκεψη στο Αμπού Ντάμπι.

Και φυσικά ψώνια, πολλά ψώνια στα πολυτελή malls των Εμιράτων, μια και η Ιωάννα δείχνει να λατρεύει τη μόδα και να διαθέτει χρήματα για ακριβά ρούχα και αξεσουάρ.

Αποδράσεις σε Λονδίνο, Παρίσι, Μαρακές, Κωνσταντινούπολη και άλλες πολλές φωτογραφίες που δείχνουν ότι οι άλλες της μεγάλες αγάπες είναι τα γρήγορα αυτοκίνητα και τα μπουζούκια. Αξίζει να τονιστεί ότι και τα ταξίδια της 34χρονης έχουν μπει στο στόχαστρο των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., σε μια προσπάθεια να αντλήσουν στοιχεία και από αυτό το πεδίο. Να δουν δηλαδή αν σχετίζονται με την άγρια επίθεση.

Το προφίλ της μασκοφόρου

Το δεύτερο πρόσωπο του οποίου οι αναλυτές της Ασφάλειας προσπαθούν να συνθέσουν το προφίλ είναι φυσικά η μυστηριώδης γυναίκα που παραφύλαγε στα σκαλάκια του ασανσέρ και πετάχτηκε προτού η Ιωάννα προλάβει να μπει σε αυτό ρίχνοντάς της στο πρόσωπο το βιτριόλι.

Σε αυτή την περίπτωση, όπως λένε οι αστυνομικοί, τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα, καθώς τα μοναδικά στοιχεία που υπάρχουν είναι τα όσα είπε στους αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. το θύμα που ήρθε για δευτερόλεπτα πρόσωπο με πρόσωπο μαζί της και φυσικά όσα χαρακτηριστικά μπορούν να καταγράψουν από το modus operandi της για να οδηγηθούν σε κάποια συμπεράσματα.

«Με κοίταξε στα μάτια για δευτερόλεπτα και μου πέταξε το καυστικό υγρό.Πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά μου από τις σκάλες που οδηγούν στο υπόγειο, φορούσε χειρουργική μάσκα, ήταν νέα και είχε ξανθά μαλλιά», είπε με όσες δυνάμεις τής έχουν απομείνει στους αστυνομικούς η 34χρονη μέσα από το παγωμένο δωμάτιο του νοσοκομείου.

Δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για να καταλάβουν οι αστυνομικοί αν επρόκειτο για Ελληνίδα ή αλλοδαπή, ενώ η δράστις δεν άφησε πίσω της ούτε το μπουκαλάκι που κρατούσε και είχε πάνω του αποτυπώματα και DNA.

Οι αναλυτές της ειδικής ομάδας καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η μαυροφορεμένη γυναίκα με τη μάσκα είχε οργανώσει αριστοτεχνικά το σατανικό της σχέδιο. Εφυγε πιθανότατα από την αντίθετη κατεύθυνση στην οποία κινήθηκε η λαβωμένη από το καυστικό υγρό Ιωάννα, σαν σκιά, και χάθηκε στα στενά της περιοχής χωρίς κανείς να την παρατηρήσει.

Σαν να άνοιξε η γη και να την κατάπιε. Μπήκε, δε, από το μοναδικό «τυφλό» σημείο του κτιρίου και έτσι δεν την έπιασαν ούτε οι κάμερες. Η Ιωάννα στις δύο πρώτες συναντήσεις με τους αστυνομικούς είπε ότι δεν τη γνωρίζει.

Ισως, λένε οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, το ισχυρό σοκ που έχει υποστεί να έχει μπλοκάρει τη μνήμη της, ενώ παράλληλα δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της ζημιάς που έχει πάθει, ούτε φυσικά τη δημοσιότητα που έχει λάβει το θέμα και γι’ αυτό είναι επιφυλακτική.

Ενδεχομένως, λένε, η γυναίκα-αράχνη να είχε αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά της φορώντας, εκτός από τη χειρουργική μάσκα, και περούκα για να μπερδέψει την Ιωάννα στα τέσσερα δευτερόλεπτα που στάθηκε απέναντί της.

Οι έρευνες

Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι, αν και πρόκειται για μια δύσκολη υπόθεση, θα φτάσουν γρήγορα στην εξιχνίασή της. Εκτός από τα βίντεο των 12 ωρών που βλέπουν και ξαναβλέπουν, έχουν χωρίσει σε τέσσερις κύκλους τα άτομα που θα καταθέσουν και προέρχονται από το επαγγελματικό και φιλικό περιβάλλον της 34χρονης.

Ο πρώτος έχει να κάνει με τις φίλες και συναδέλφους από τη δουλειά της τον τελευταίο χρόνο στην ασφαλιστική εταιρεία. Τα όσα έχουν καταθέσει, πάντως, δεν διευκολύνουν την έρευνα, καθώς τα πρώτα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει από τις μαρτυρίες δεν δίνουν στις Αρχές το κλειδί που θα ανοίξει την πόρτα του μυστηρίου.

Ο δεύτερος κύκλος καταθέσεων αφορά τα πρόσωπα που η Ιωάννα γνώρισε τα τελευταία δύο-τρία χρόνια, όταν εργαζόταν στο λογιστήριο αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Και εδώ, λένε οι αστυνομικοί, οι μάρτυρες κατέθεσαν γεγονότα περασμένων χρόνων που είναι υπό διερεύνηση.

Οι άλλοι δύο κύκλοι αφορούν μάρτυρες από τις προηγούμενες δουλειές της και παλιούς φίλους. Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν οι αστυνομικοί είναι ότι η δράστις δεν ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα, αλλά να της παραμορφώσει το πρόσωπο.

Δεν αποκλείουν να είχε κάποιο προσωπικό θέμα μαζί της το οποίο η 34χρονη είτε δεν το γνώριζε, είτε δεν του είχε δώσει σημασία, είτε ακόμη και να γνώριζε το πρόβλημα αλλά όχι το πρόσωπο. Γι’ αυτό και δεν το αναγνώρισε στο τετ α τετ των τεσσάρων δευτερολέπτων.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του θύματος Απόστολος Λύτρας μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» δηλώνει: «Οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη. Αυτή τη στιγμή αναζητείται από την Ασφάλεια υλικό από κάμερες της ευρύτερης περιοχής και εξετάζονται άτομα από το κοινωνικό, επαγγελματικό και φιλικό περιβάλλον του θύματος. Θεωρώ ότι στο άμεσο μέλλον θα εντοπιστεί ο/η δράστης.

Πρόκειται για ένα αδιανόητο έγκλημα, η άτυχη κοπέλα είναι σε κατάσταση σοκ και οι γιατροί καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να διασώσουν την όρασή της. Οι βλάβες που έχει υποστεί είναι σοβαρότατες και εκτεταμένες και θα υποβληθεί σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα αποκατασταθούν πλήρως.

Η ίδια δεν έχει μέχρι στιγμής καταθέσει στις αστυνομικές αρχές γιατί δεν είναι σε θέση, πλην όμως η επιθυμία της είναι να συλληφθεί άμεσα και να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης ο/η δράστης της αποτρόπαιας αυτής πράξης. Αυτό που μου μετέφερε είναι ότι της επιτέθηκε μάλλον γυναίκα, αλλά όλα έγιναν πολύ γρήγορα και δεν πρόλαβε να συγκρατήσει χαρακτηριστικά.

Δεν είχε δεχτεί ποτέ απειλές, ούτε αντιμετώπιζε προβλήματα με οποιονδήποτε και δεν μπορεί να διανοηθεί ποιος ή ποια διέπραξε αυτή την αποτρόπαια πράξη».

Δημήτρης Πώποτας - Άρια Καλύβα - Νεφέλη Λυγερού
https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom