Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Ενημέρωση για τον κορονοϊό: 171 οι νεκροί (κανένας σήμερα), 2 τα νέα κρούσματα, 2878 συνολικά (βίντεο)


Η ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα μας έγινε  σήμερα σε ζωντανή μετάδοση από τον κ. Δημήτρη Χατζηγεωργίου και τον κ. Νίκο Χαρδαλιά.



Ανακοινώθηκαν 2  νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και 2878 συνολικά,εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες. 19 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι,των οποίων η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. 8 (38%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 95.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

100 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.Τέλος,δεν έχουμε σήμερα καταγεγραμμένους θανάτους και  171 συνολικά νεκροί στη χώρα. Οι 49 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 153.963 κλινικά δείγματα.

“Η άρση των μέτρων δεν σημαίνει ότι επιστρέφουμε στις παλιές μας συνήθειες”, είπε χαρακτηριστικά ο Λοιμωξιολόγος και Διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου, με αφορμή το αυριανό άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Αύριο ξεκινάει το 4ο στάδιο άρσης των μέτρων



Τα στοιχεία από Γυμνάσια και Λύκεια δείχνουν ότι θα ανοίξουν και τα δημοτικά

«Η φάση του ανοίγματος εξελίσσεται ομαλά. Οι συστάσεις τηρούνται, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε» υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

«Η φάση του ανοίγματος εξελίσσεται ομαλά. Οι συστάσεις τηρούνται, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε» υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Οπως είπε, αύριο θα ανακοινωθεί αν ανοίγουν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί. Σημείωσε ότι η εμπειρία από τα γυμνάσια και τα Λύκεια είναι θετική, δείχνοντας ουσιαστικά ότι αύριο κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθεί ότι ανοίγουν τον Ιούνιο και τα δημοτικά σχολεία.

Σε μετέπειτα ερώτηση, ο λοιμωξιολόγος Δημήτρης Χατζηγεωργίου ανέφερε ότι η επιτροπή συνεδριάζει το απόγευμα της Κυριακής ακριβώς για το ζήτημα των δημοτικών.

«Οι περισσότεροι από τους συναδέλφους συνηγορούν ότι τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν και πρέπει να ανοίξουν. Επιδημιολογικά είμαστε πολύ καλά, το R0 είναι πολύ κάτω από 1».

Οι ανακοινώσεις αναμένονται να γίνουν αύριο, Δευτέρα 25 Μαΐου.

Άνοιγμα για την εστίαση στις 25 Μαΐου

Στην αρχή της ενημέρωσης, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι θα ζούμε καιρό με τον κορωνοϊό.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην αυριανή τέταρτη φάση της χαλάρωσης των μέτρων για τον κοροναϊό με την απελευθέρωση των μετακινήσεων στα νησιά και το άνοιγμα της εστίασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom