Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Στους 158 οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα - Κατέληξαν στο ΝΙΜΤΣ ένας άνδρας και μία γυναίκα


Στους 158 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας από επιπλοκές του κορονοϊού, καθώς ακόμα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.Κατέληξαν στο ΝΙΜΤΣ ένας άνδρας χθες το βράδυ και μία γυναίκα σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ κατέληξε ένας 89χρονος άνδρας το βράδυ της Πέμπτης,ο οποίος  είχε διακομιστεί στις 6 Μαΐου από το νοσοκομείο 401.

Νωρίτερα σήμερα κατέληξε μια 73χρονη, η οποία νοσηλευόταν στο ΝΙΜΙΤΣ και είχε μολυνθεί στην κλινική «Ταξιάρχαι». Η άτυχη γυναίκα είχε υποκείμενα νοσήματα και έδινε μάχη στην Εντατική εδώ και αρκετές ημέρες.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση χθες από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα,αναφέρθηκαν 10 νέα κρούσματα,ενώ ο συνολικός απολογισμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 2.770. Το 55,3% αυτών αφορά άνδρες. 610 από τα κρούσματα σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 1.409 σχετίζονται με κάποιο ήδη γνωστό κρούσμα.

Μέχρι χθες το απόγευμα 24 ασθενείς νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 71 έτη και το 96% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία άνω των 70 ετών. Το ευτυχές είναι ότι 90 άνθρωποι που νόσησαν έχουν πάρει πλέον εξιτήριο από τις ΜΕΘ.Οι νεκροί ήταν 156.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom