Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Ενημέρωση για τον κορονοϊό: 156 οι νεκροί, 10 τα νέα κρούσματα, 2770 συνολικά (βίντεο)


Η σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα μας έγινε από τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα και τον κ. Νίκο Χαρδαλιά.



Ανακοινώθηκαν σήμερα στην καθιερωμένη ενημέρωση 10 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και 2.770 συνολικά,εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες. 24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 90 έχουν πάρει εξιτήριο.

Ο αριθμός των νεκρών από τον ιό  στη χώρα μας  ανήλθε  στους 156, οι 41 ήταν γυναίκες (26.3%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη. Το 93.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

«Ο κορονοϊός μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και μετά το εμβόλιο»

Μετά την παρουσίαση των στατιστικών στοιχείων για τον ιό στην Ελλάδα, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στις πρόσφατες αναφορές του ΠΟΥ σχετικά με το πότε και… αν θα εξαφανιστεί ο κορονοϊός (σ.σ. πιο συγκεκριμένα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τόνισε πως ίσως ο ιός να μην φύγει ποτέ από τη ζωή μας).

Και εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός: “Όταν ένας ιός όπως αυτός εμφανίζεται για πρώτη φορά και δεν υπάρχει ανοσία στον πληθυσμό, ούτε αποτελεσματικό για την ώρα εμβόλιο, είναι δύσκολο να προβλέψεις για πόσο θα υπάρχει. Ακόμα μαθαίνουμε για το πλήρες κλινικό εύρος των εκδηλώσεών του πέραν της κλινικής πνευμονίας. Άρα εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη να τον περιορίσουμε. Το ότι όλοι μαζί δεν τον αφήσαμε να κάνει την ανεξέλεγκτή του διαδρομή, δεν σημαίνει ότι τον εξαφανίσαμε. Ο ιός θα εξακολουθεί να υπάρχει, ίσως και μετά το εμβόλιο. Η ιλαρά εξακολουθεί να υπάρχει”, σημείωσε.

Μάλιστα, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας σημείωσε πως ο ιός δεν αποκλείεται να γίνει ενδημικός, δηλαδή να συνεχίσει να υπάρχει χωρίς να έχει εισαχθεί στην χώρα.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Το Σαββάτου ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες - Τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες


Από την Δευτέρα 18 Μαΐου επιτρέπονται οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη. Επιτρέπεται η μετακίνηση και στην Εύβοια. Όχι στην Λευκάδα καθώς είναι νησιωτική περιοχή.

Για τις εκκλησίες είπε ότι από την Κυριακή επιτρέπεται η τέλεση μυστηρίων και λειτουργιών και μέσα στο ναό θα επιτρέπεται ένα άτομο ανα 10 τ.μ.

Θύμισε επίσης ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας.

Επίσης από το Σάββατο ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες, 515 τον αριθμό σε όλη την χώρα. Ανοίγουν στις 8 το πρωί.

Τα πρόστιμα σε περιπτώσεις παράβασης θα είναι από 5.000 έως 20.000 ευρώ και η λειτουργία της επιχείρησης θα αναστέλλεται για 30 ημέρες.

Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης το πρόστιμο θα τριπλασιάζεται.

Αν δεν είστε έτοιμοι μην ανοίξετε, ήταν η σύσταση του Νίκου Χαρδαλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom