Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Κορονοϊός: Στους 155 οι νεκροί - Σε καραντίνα 96 νοσηλευτές και γιατροί στον «Ευαγγελισμό» - Κρούσματα στο «Ελπίς»


Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας. Πριν από λίγο, ένας ηλικιωμένος 95 ετών κατέληξε στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπου νοσηλευόταν.

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ, αναφέρουν πως ο άνδρας νοσηλευόταν εκτός ΜΕΘ, ωστόσο, είχε υποκείμενα νοσήματα, ενώ είχε διακομιστεί στο Σωτηρία από το γηροκομείο στη Νέα Μάκρη. Οι νεκροί στη χώρα μας έχουν πλέον ανέλθει σε 155.

Νωρίτερα το πρωί οι νεκροί από τον ιό στην Ελλάδα ήταν 154.

Σε καραντίνα 96 νοσηλευτές και γιατροί στον «Ευαγγελισμό»

Σε καραντίνα μπαίνουν συνολικά 96 γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό φέρεται να έχει έρθει σε επαφή με άτομο που έχει μολυνθεί από κορονοϊό.

Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει γίνει γνωστό αν κάποιο από τα άτομα που ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή έχει νοσήσει.

update: Διαψεύδεται η είδηση από την Διεύθυνση του Νοσοκομείου

«Λάθος χαρακτηρισμός» από τον υπεύθυνο λοιμώξεων κατά την καθημερινή ενημέρωση

Διαψεύδεται τελικά η είδηση που κυκλοφόρησε για 96 εργαζόμενους του «Ευαγγελισμού» σε εθελοντική καραντίνα, προκειμένου να τηρηθεί το πρωτόκολλο για ενδεχόμενη έκθεση.

Όπως εξήγησε η διοίκηση του Νοσοκομείου, πριν από δέκα μέρες είχαν τεθεί κάποια μέλη του προσωπικού σε καραντίνα, καθώς είχε βγει θετική στο πρώτο τεστ για κορονοϊό μία προϊσταμένη.

Πρόκειται για ένα τεστ με πολύ υψηλή ευαισθησία, το οποίο ωστόσο μετά το αρχικό αποτέλεσμα ελέγχθηκε ξανά σε πολλά διαφορετικά εργαστήρια και βγήκε σε όλα αρνητικό.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για λάθος χαρακτηρισμό από τον υπεύθυνο λοιμώξεων κατά την καθημερινή ενημέρωση.

Ωστόσο έχουν ελεγχθεί όλοι και δεν υπάρχει κανένα κρούσμα, ενώ μόνο δύο μέλη του προσωπικού ενδέχεται να τεθούν σε καραντίνα καθώς ήρθαν σε επαφή με ασθενή. Πάντως και των δύο αυτών ατόμων το πρώτο τεστ βγήκε αρνητικό.

Τις πληροφορίες ότι δεν υπάρχουν κρούσματα μεταξύ των μελών του ιατρικού προσωπικού του «Ευαγγελισμού» επιβεβαιώνει και το σωματείο εργαζομένων.

Συναγερμός και στο Νοσοκομείο «Ελπίς» για κρούσματα κορονοϊού

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης των κρουσμάτων κορονοϊού σε επαγγελματίες υγείας που εντοπίστηκαν στο Νοσοκομείο «Ελπίς». Η πρωινή εφημερία του Νοσοκομείου, ανεστάλη, ενώ έχει ξεκινήσει και η απολύμανση κλινικών. Σύμφωνα με πληροφορίες μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού κόλλησαν από ασθενή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom