Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Ενημέρωση για τον κορονοϊό: 152 οι νεκροί, 18 τα νέα κρούσματα, 2744 συνολικά (βίντεο)

Επτά νέα κρούσματα στον οικισμό Νέας Σμύρνης στη Λάρισα

Η σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα μας έγινε από τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα και τον κ. Νίκο Χαρδαλιά.



Ανακοινώθηκαν σήμερα στην καθιερωμένη ενημέρωση 18 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και 2.744 συνολικά,εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες.32 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 88 έχουν πάρει εξιτήριο.Ο αριθμός των νεκρών από τον ιό  στη χώρα μας  ανήλθε  στους 152, οι 40 ήταν γυναίκες (26.3%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη. Το 93.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από αυτά, 608 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1308 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 32 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 11 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

To 97% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 88 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 106.054 κλινικά δείγματα.

«Δεν μπορούμε να το πάρουμε στα αστεία - Χώρες που χαλάρωσαν τα μέτρα είχαν αύξηση κρουσμάτων»,είπε ο κύριος Τσιόδρας κι αναφέρθηκε επί μακρόν στα μέτρα που πρέπει να εφαρμόζουμε σχολαστικά.

Σχετικά με τα εμβόλια, σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις του ΠΟΥ, οκτώ υποψήφια εμβόλια βρίσκονται στη φάση των κλινικών δοκιμών. Τις τελευταίες μέρες υπήρξε μια αναμενόμενη χαλάρωση όλων μας. Χρειάζεται προσοχή. Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε χθες πως χώρες που χαλάρωσαν τα μέτρα είδαν αύξηση σε αριθμούς νέων περιστατικών. Στις ΗΠΑ ο επικεφαλής επιστήμονας προειδοποιεί το Κογκρέσο για σταδιακή και όχι ταχεία άρση των περιορισμών. Στην Κίνα είδαν άνοδο περιστατικών στην Γουχάν, στην Κορέα επίσης. Στην Γερμανία είδαν άνοδο των αριθμών”, τόνισε.

“Νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε με υπεύθυνη συμπεριφορά και με καταγραφή των δεδομένων να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Με απλούς κανόνες υγιεινής και απόστασης. Αναγκαστικά θα μας συντροφεύουν, όχι για κακό λόγο, το επόμενο χρονικό διάστημα. Όχι σαν κάποιο απαγορευτικό, αλλά σαν μα συνεχής υπενθύμιση του πώς απλά μέτρα μπορεί να βοηθήσουν.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Από 18 Μαΐου επιτρέπεται η μετακίνηση σε ηπειρωτική Ελλάδα και Κρήτη – Από τις 25 Μαΐου στα νησιά

Ομαλά κύλησε η πρώτη ημέρα είπε ο κ. Χαρδαλιάς και είπε ότι η γενική εικόνα είναι ότι τηρήθηκαν τα μέτρα προφύλαξης. Από την αρχή της κρίσης ενημερώνουμε για κάθε μέτρο. Από τις 18 Μαΐου θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα και στην Κρήτη. Η μετακίνηση προς τα νησιά θα επιτραπεί πιθανότατα από τις 25 Μαΐου, είπε ακόμα.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι είναι σημαντική η τήρηση αποστάσεων και λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών πολλοί θα επιλέξουν κάποια παραλία. Εκεί, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, τόνισε.

Επτά νέα κρούσματα στον οικισμό Νέας Σμύρνης στη Λάρισα



Έντονη ανησυχία επικρατεί στη Λάρισα μετά τα επτά νέα κρούσματα κορωνοϊού στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη, με τον δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη, να προειδοποιεί με νέα επιβολή καραντίνας.

Μία 70χρονη νοσηλεύεται με βαριά συμπτώματα στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του οποίου νοσηλεύεται και μία μητέρα με το μόλις 3 μηνών βρέφος της, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Άλλα τέσσερα άτομα βρέθηκαν θετικά το σαββατοκύριακο και έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

Το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησε η νέα ιχνηλάτηση στον οικισμό της Νέας Σμύρνης από τρία κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τα οποία συνέλεξαν 86 δείγματα.

Το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη και εκπροσώπων των Ρομά, στην οποία αποφασίστηκε:

- Να σταματήσουν οι εκδηλώσεις στη Νέα Σμύρνη και οι συγκεντρώσεις στα σπίτια,

- Να σταματήσουν τη λειτουργία τους μαγαζιά που άνοιξαν παρά τις απαγορεύσεις και να συνεχίσουν μόνο ως take-away,

- Να υπάρξει μία ομάδα η οποία θα συναντάται για να λύνει τα προβλήματα της Νέας Σμύρνης,

- Να σταματήσουν άμεσα όλες οι συμπεριφορές που «βοηθούν» στην εξάπλωση του ιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom