Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Ενημέρωση για τον κορονοϊό: 151 οι νεκροί(κανένας σήμερα), 6 τα νέα κρούσματα, 2716 συνολικά (βίντεο)


Η σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα μας έγινε από τον κ. Δημήτρη Χατζηγεωργίου και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Ανακοινώθηκαν σήμερα στην καθιερωμένη ενημέρωση 6 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και 2.716 συνολικά. 30 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 87 έχουν πάρει εξιτήριο. Επιπλέον, σήμερα δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος από κορονοϊό στη χώρα μας, με τους νεκρούς να παραμένουν συνολικά 151.


Εκ των θανόντων, οι 40 ήταν γυναίκες (26.5%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους ήταν τα 75 έτη και το 93.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Στη συνέχεια ο κύριος Χατζηγεωργίου αναφέρθηκε επί μακρόν στο αυριανό άνοιγμα της Γ' Λυκείου δίνοντας συμβουλές σε γονείς και μαθητές.

Να σημειωθεί ότι -όπως και την περασμένη Κυριακή- στη θέση του Σωτήρη Τσιόδρα, βρίσκεται ο Λοιμωξιολόγος και Διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς θα κάνουν νέα ενημέρωση την ερχόμενη Τρίτη, ενώ αύριο, Δευτέρα, θα υπάρξει γραπτή ενημέρωση για τον κορονοϊό από το υπουργείο Υγείας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Συνεπή τήρηση των κανόνων ζήτησε κατά την ενημέρωση των πολιτών για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφερόμενος εκτενώς στην επαναλειτουργία επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου από τη Δευτέρα 11 Μαΐου.


«Από αύριο, με την εφαρμογή του δευτέρου σταδίου άρση των μέτρων, συνολικά 155.962 εργαζόμενοι επιστρέφουν στις δουλειές τους και επαναλειτουργούν 66.010 επιχειρήσεις, η δραστηριότητα των οποίων είχε ανασταλεί», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σε εφαρμογή τίθεται από την Δευτέρα, 11 Μαΐου, το δεύτερο στάδιο της άρσης των περιοριστικών μέτρων έναντι του κορωνοϊού.

Θα ανοίξουν όλα τα καταστήματα λιανικής πώλησης καθώς και οι αντίστοιχες επιχειρήσεις, με την κοινωνία να μπαίνει σε νέους ρυθμούς.

Χιλιάδες καταστηματάρχες που ετοιμάζονται εδώ και μέρες, θα σηκώσουν τα ρολά τους και θα πρέπει να διαχειριστούν μια νέα πραγματικότητα τηρώντας τα αυστηρά μέτρα της κυβέρνησης για τη μη διασπορά του κορωνοϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom