Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Ενημέρωση για τον κορονοϊό: 150 οι νεκροί, 13 τα νέα κρούσματα, 2691 συνολικά (βίντεο)


Η σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας έγινε από τον κ. Τσιόδρα και από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας είναι  13,ενώ συνολικά είναι 2691 και ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε στους 150,εκ των οποίων οι 40 είναι γυναίκες.Επίσης 32 άνθρωποι παραμένουν διασωληνωμένοι,ενώ 85 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.


Ο κ. Τσιόδρας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Δημήτρη Κρεμαστινού που,όπως είπε, έφυγε από τον κορονοϊό και τον χαρακτήρισε διαπρεπή επιστήμονα, ενώ μίλησε και για την πολιτική του σταδιοδρομία, τονίζοντας πως άφησε πίσω του σπουδαίο έργο.

Αναφερόμενος στα τεστ αντισωμάτων ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε ότι όσο αυξάνει το ποσοστό αυτών που νοσούν τόσο αυξάνει και το ποσοστό επιτυχίας των τεστ αντισωμάτων. Και γι’ αυτό μελέτες αντισωμάτων θα χρησιμοποιηθούν για επιδημιολογικούς σκοπούς στην χώρα μας.

Είπε ακόμα ότι σύμφωνα με μελέτη που έγινε στη Νέα Υόρκη άνθρωποι με αντισώματα θα εμφανίζουν κάποιου είδους ανοσία στον ιό.

Αναφερόμενος στο Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για δεύτερο κύμα του ιού το καλοκαίρι ο κ. Τσιόδρας είπε ότι η επίδραση του καλοκαιριού στον ιό δεν θα είναι από μόνη της ικανή για τον μηδενισμό του ιού.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Σε ισχύ η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό



Κανονικά ισχύει η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό επανέλαβε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως τα πρώτα 24ωρα της δεύτερης φάσης δείχνουν πως η ελληνική κοινωνία έχει καταλάβει τι πρέπει να κάνει και έχει δείξει ωριμότητα στην προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μαγαζιά που επιχειρούν να λειτουργήσουν παράνομα και για τα δυο καφέ μπαρ που άνοιξαν παράνομα και τιμωρήθηκαν με λουκέτα και πρόστιμα 5.000 ευρώ.

Από την επόμενη εβδομάδα η ενημέρωση θα γίνεται μόνο τρεις φορές, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή. Καθημερινά πάντως θα εκδίδονται γραπτές ανακοινώσεις και θα γίνονται έκτακτες ή και καθημερινές ενημερώσεις αν παραστεί ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom