Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019

«Βόμβες» Αγγελή για Novartis: Ηξεραν για το fake βίντεο του Πικραμένου,αλλά τον παρέπεμψαν


Νέες διαστάσεις προσδίδει στην υπόθεση Νοβάρτις και τους χειρισμούς για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων, η κατάθεση του αντεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή.

Τη λειτουργία παραθεσμικού μηχανισμού που έστησε ο περίφημος «Ρασπούτιν» προκειμένου να διατάσσει -με fast track διαδικασίες και χωρίς στοιχεία- ποινικές διώξεις κατά πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και να αρχειοθετεί άλλες δικαστικές υποθέσεις περιγράφει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννης Αγγελής, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Πρώτο ΘΕΜΑ».

Αίσθηση προκαλούν όσα περιγράφει ο ίδιος, αναφορικά με τη σύνταξη δικογραφίας σε βάρος του πρώην υπηρεσιακού πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου, με την επίκληση βίντεο από την εισαγγελά Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη το οποίο -κατά τον ίδιο- ήταν ανύπαρκτο.

Στην 19σέλιδη κατάθεση που αποτελεί μέρος της διαβιβασθείσας δικογραφίας στη Βουλή και φέρνει στο φως της δημοσιότητας το «ΘΕΜΑ» ο κ. Αγγελής περιγράφει με λεπτομέρειες τα σοβαρά νομικά κενά της έρευνας από την κυρία Ελένη Τουλουπάκη, ενώ υποστηρίζει πως υπήρξαν εκβιασμοί κατά ελεγκτών και προειλημμένες αποφάσεις για «όπως-όπως» διώξεις κατά συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων.

«Συγγνώμη, έκανα λάθος»

Η αντίστροφη μέτρηση πάντως, σύμφωνα με τον πρώην εποπτεύοντα εισαγγελέα της έρευνας για τη Novartis, ξεκίνησε από το περίφημο ταξίδι στη Βιέννη, όπου έγινε η συνάντηση με τους Αμερικανούς, στην οποία ο ίδιος φέρεται να αρνήθηκε τα στοιχεία που επρόκειτο να του δώσουν, σε στικάκι.

«Ούτε στικάκι υπήρχε, ούτε δικαστική συνδρομή, παρά μόνο συνάντηση για να πιούμε καφέ με τους Αμερικανούς ερευνητές της υπόθεσης στο διάδρομο ενός ξενοδοχείου μετά το πέρας άλλων εργασιών τους, και υπό μορφή αγγαρείας για αυτούς όπως διαπίστωσα. Αμέσως κατάλαβα ότι είναι σκευωρία προερχόμενη από τον Ρασπούτιν…» φέρεται ότι κατάθεσε ο Ιωάννης Αγγελής.

O κ. Αγγελής υποστηρίζει στην κατάθεσή του πως αμέσως μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, ενημέρωσε με αναφορά του την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

«Η κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με έπεισε να την πάρω πίσω (την αναφορά) διότι θα τινάξω όλο το εισαγγελικό σύστημα και αυτή την ίδια στον αέρα.

Μου είπε μάλιστα ότι αρρώστησε διαβάζοντας την και πήγε δύο φορές στο νοσοκομείο το απόγευμα της 8ης Ιανουαρίου 2019, αν θυμάμαι καλά, λόγω της αναφοράς μου.

Με την επιμονή της αλλά και με την επιμονή της κυρίας Παπασπύρου και ύστερα από την υπόσχεση αμφοτέρων ότι θα απομακρυνθεί η κ. Τουλουπάκη ή θα απομακρυνθεί ο Ρασπούτιν απ’ την κυβέρνηση (όλοι γνωρίζαμε ότι ο Ρασπούτιν ήταν υπουργός της κυβέρνησης) «πήρα πίσω» την αρχική αναφορά μου και κατέθεσα άλλη πιο επιεική» προσθέτει.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Αγγελή η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη του είπε ότι υπάρχει ένα βίντεο όπου ο ισχυρός άνδρας της Νοvartis Κώστας Φρουζής αναφέρει ότι έκανε ένα δωράκι 100.000 ευρώ στο κ. Πικραμένο.

Την επομένη όμως, υποστηρίζει, του είπε: «συγνώμη έκανα λάθος, δεν υπάρχει τέτοιο βίντεο» σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Τη ρώτησα γιατί έβαλε τον κ. Πικραμμένο στη δικογραφία υπόπτων προς τη Βουλή και εκείνη ουδεμία απάντηση μου έδωσε», αναφέρει μάλιστα ο κ. Αγγελής.

Στο μεταξύ, καταπέλτης είναι ο Ιωάννης Αγγελής στην κατάθεσή του σε ό,τι αφορά τον ρόλο του «Ρασπούτιν».

«Η κ. Δημητρίου με διαβεβαίωσε ότι ο "Ρασπούτιν" είναι μέλος της κυβέρνησης και ότι το ένα του πόδι πατάει στον ΣΥΡΙΖΑ και το άλλο στη ΝΔ.

Ήμουν απολύτως βέβαιος ότι οι εισαγγελείς Διαφθοράς δεν ενεργούσαν με δική τους πρωτοβουλία.

Πίσω από αυτούς υπήρχε μια αόρατη δύναμη, ένα τρίτο πρόσωπο που κινούσε τα νήματα χειρισμού της υπόθεσης.

Όταν ρωτούσα την κ. Τουλουπάκη ποιος είναι ο στόχος της σε αυτή την υπόθεση μου έλεγε "θα ασκήσουμε διώξεις, θα στείλουμε την υπόθεση στον ανακριτική και αυτός θα βρει την άκρη…», αναφέρει ο κ. Αγγελής στην κατάθεσή του για τη Novartis, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα».

Διαβάστε περισσότερα στο «Πρώτο ΘΕΜΑ» που κυκλοφορεί

Δεν υπάρχουν σχόλια: